"Razmotrio bih takse..."

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da bi mogao razmotriti promenu odluke o taksama od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH ukoliko bi se Priština i Beograd dogovorili o "ugovoru" koji bi garantovao nepromenljivost kosovskih granica i da asocijacija srpskih opština na Kosovu neće imati izvršna ovlašćenja, navode mediji.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ramuš Haradinaj (Foto Kim)

"Želimo da ukinemo takse, ali nije moguće to učiniti u procesu koji je veoma nejasan. To je besmisleno", rekao je Haradinaj.

On je ocenio da bi za Prištinu bilo bolje da bude uporna, "i ukoliko je potrebno, suoči se sa posledicama", nego da završi sa sporazumom koji ne bi bio pravedan za Kosovo.

Haradinaj je izjavio je da su izjave o uklanjanju baze Bonstila sa Kosova rane, dodajući da su stavovi predsednika Tačija o granicama opasni za suverenitet zemlje.

Ostale vesti

  • "Za devet meseci taksi skoro 300 miliona evra manje robe"

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je u periodu od 21. novembra do 21. avgusta, odnosno za devet meseci trajanja taksi Prištine, iz centralne Srbije za 298 miliona evra manje robe plasirano na KiM nego u istom periodu prethodne godine.

  • Dačić: Prištini nije mesto u Helsinkiju

    Dačić: Prištini nije mesto u Helsinkiju

    Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da šefica EU diplomatije Federika Mogerini, pozivom Prištini da učestvuje na skupu u Helsinkiju na koji su pozvane zemlje kandidati za članstvo u EU, pokušava da napravi predsedan koji bi Beograd morao da prihvati, a što se, kako je dodao, svakako neće desiti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane