Veselji: Bondstil ostaje, ali treba i da ga sačuvamo

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da američka vojna baza "Bondstil" neće biti zatvorena ali da je treba biti pametan da bi je zadržali na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

"Sjedinjene Države su najsigurniji partner Kosova, u formiranju države. To su pogrešne ideje kada misle da ćemo imati štete od SAD. Takav pristup mora biti zaustavljen. Nemamo partnera u Rusiji, nego u SAD. Ostaće Bondstil, ali bi trebalo da budemo mudriji da ga zadržimo. Moramo dovesti američke investitore", rekao je Kadri Veselji u Prištini nakon sednice Predsedništva skupštine.

Za zahteve zvaničnika američkog Saveta za nacionalnu bezbednost o suspenziji takse na srpske proizvode rekao je da svaka poruka, odgovor, zahtev ili stav Sjedinjenih Američkih Država trebalo bi da bude i stav Kosova.

"To je veoma pozitivna poseta, upravo zbog činjenice da ljudi sa mnogo odgovornosti dolaze ovde. Tu delegaciju sam upoznao u Beloj kući, blizu predsednika Trampa. Svaka poruka, odgovor, zahtev ili stav SAD treba da budu i stav Kosova. Ono što moramo da uradimo nije da dramatiziramo situaciju. Mnoge stvari koje se dešavaju poslednjih meseci na Kosovu koriste se za unutrašnje prilike i to šteti građanima Kosova. Moramo da se orijentišemo na ono sa čime smo se suočili, Srbijom, a ne Amerikom", rekao je Veselji.

Ostale vesti

  • "Za devet meseci taksi skoro 300 miliona evra manje robe"

    Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je u periodu od 21. novembra do 21. avgusta, odnosno za devet meseci trajanja taksi Prištine, iz centralne Srbije za 298 miliona evra manje robe plasirano na KiM nego u istom periodu prethodne godine.

  • Dačić: Prištini nije mesto u Helsinkiju

    Dačić: Prištini nije mesto u Helsinkiju

    Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da šefica EU diplomatije Federika Mogerini, pozivom Prištini da učestvuje na skupu u Helsinkiju na koji su pozvane zemlje kandidati za članstvo u EU, pokušava da napravi predsedan koji bi Beograd morao da prihvati, a što se, kako je dodao, svakako neće desiti.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane