Vesti
Politika

Veselji: Bondstil ostaje, ali treba i da ga sačuvamo

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da američka vojna baza "Bondstil" neće biti zatvorena ali da je treba biti pametan da bi je zadržali na Kosovu.
Veselji: Bondstil ostaje, ali treba i da ga sačuvamo
Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

"Sjedinjene Države su najsigurniji partner Kosova, u formiranju države. To su pogrešne ideje kada misle da ćemo imati štete od SAD. Takav pristup mora biti zaustavljen. Nemamo partnera u Rusiji, nego u SAD. Ostaće Bondstil, ali bi trebalo da budemo mudriji da ga zadržimo. Moramo dovesti američke investitore", rekao je Kadri Veselji u Prištini nakon sednice Predsedništva skupštine.

Za zahteve zvaničnika američkog Saveta za nacionalnu bezbednost o suspenziji takse na srpske proizvode rekao je da svaka poruka, odgovor, zahtev ili stav Sjedinjenih Američkih Država trebalo bi da bude i stav Kosova.

"To je veoma pozitivna poseta, upravo zbog činjenice da ljudi sa mnogo odgovornosti dolaze ovde. Tu delegaciju sam upoznao u Beloj kući, blizu predsednika Trampa. Svaka poruka, odgovor, zahtev ili stav SAD treba da budu i stav Kosova. Ono što moramo da uradimo nije da dramatiziramo situaciju. Mnoge stvari koje se dešavaju poslednjih meseci na Kosovu koriste se za unutrašnje prilike i to šteti građanima Kosova. Moramo da se orijentišemo na ono sa čime smo se suočili, Srbijom, a ne Amerikom", rekao je Veselji.Ostale vesti

Radna grupa će razmatrati ukidanje takse
Kosovsko Ministarstvo ekonomije formiralo je tim za identifikaciju trgovinskih barijera i on će Vladi Kosova preporučiti uklanjanje ili zadržavanje stopostotne takse na uvoz srpske robe.
  • 25.02.2020
Vučić, floskule, njihova značenja i tumačenja
Političari i analitičari na Kosovu različito tumače nedavnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da će ove godine Srbiji po pitanju Kosova biti ponuđeno nešto što će teško moći da odbije, ali neće smeti da prihvati".
  • 24.02.2020
Protest zbog najave ukidanja takse
Aktivisti Alijanse za budućnost Kosova organizovali su u Prištini simboličnu akciju protiv najave premijera Aljbina Kurtija da će ukinuti taksu od 100 odsto na srpske i proizvode iz Bosne i Hercegovine.
  • 24.02.2020
Rašić: Ukidanje takse će odblokirati proces dijaloga
Ukidanje ili bar suspenzija taksi dovela bi do prekida blokade procesa dijaloga Beograda i Prištine, smatra predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 24.02.2020
Uzurpirana imovina, bezbednosna i ekonomska situacija u povratničkim sredinama, glavni su razlozi što je proces povratka na Kosovu u stagnaciji, zaključili su ministar Dalibor Jevtić i šef misije Oebsa Jan Bratu.
  • 24.02.2020
Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Londonu da je planirano da do kraja godine otpočne izgradnja auto - puta mira Niš-Priština-Tirana-Drač, koji će EBRD najverovatnije finansirati.
  • 24.02.2020