Veselji: Bondstil ostaje, ali treba i da ga sačuvamo

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da američka vojna baza "Bondstil" neće biti zatvorena ali da je treba biti pametan da bi je zadržali na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

"Sjedinjene Države su najsigurniji partner Kosova, u formiranju države. To su pogrešne ideje kada misle da ćemo imati štete od SAD. Takav pristup mora biti zaustavljen. Nemamo partnera u Rusiji, nego u SAD. Ostaće Bondstil, ali bi trebalo da budemo mudriji da ga zadržimo. Moramo dovesti američke investitore", rekao je Kadri Veselji u Prištini nakon sednice Predsedništva skupštine.

Za zahteve zvaničnika američkog Saveta za nacionalnu bezbednost o suspenziji takse na srpske proizvode rekao je da svaka poruka, odgovor, zahtev ili stav Sjedinjenih Američkih Država trebalo bi da bude i stav Kosova.

"To je veoma pozitivna poseta, upravo zbog činjenice da ljudi sa mnogo odgovornosti dolaze ovde. Tu delegaciju sam upoznao u Beloj kući, blizu predsednika Trampa. Svaka poruka, odgovor, zahtev ili stav SAD treba da budu i stav Kosova. Ono što moramo da uradimo nije da dramatiziramo situaciju. Mnoge stvari koje se dešavaju poslednjih meseci na Kosovu koriste se za unutrašnje prilike i to šteti građanima Kosova. Moramo da se orijentišemo na ono sa čime smo se suočili, Srbijom, a ne Amerikom", rekao je Veselji.

Ostale vesti

 • "Kosovo ponovo apliciralo za prijem u Interpol"

  Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković predočila je da je Priština po četvrti put aplicirala za prijem u Interpol i ukazala da je to nastavak vršenja političkog pritiska na najstariju međunarodnu policijsku organizaciju.

 • Vozila sa osiguranjem kosovske kompanije INSIG ne mogu u centralnu Srbiju

  Vozila sa osiguranjem kosovske kompanije INSIG ne mogu u centralnu Srbiju

  Kosovskoj osiguravajućoj komaniji „INSIG“ nedavno je Centralna banka Kosova ukinula licencu zbog nemogućnosti da ispuni finansijske obaveze, prenela je Gazeta Express. Pored ostalih poteškoća u ostvarenju svojih prava, vlasnici osiguranja motornih vozila ove kompanije, neće moći sa tim osiguranjem da uđu u centralnu Srbiju.

 • Vladika Joanikije: Crnogorska vlast radi za interes

  Vladika Joanikije: Crnogorska vlast radi za interes "Velike Albanije"

  Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije rekao je da je crnogorski "Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica" pokušaj da se napravi presedan kako bi onda, po istom tom modelu, na Kosovu srpske svetinje bile uzete i prepisane na "Veliku Albaniju".

 • Jeremić: Srbima na Kosovu i Metohiji život postao nepodnošljiv

  Jeremić: Srbima na Kosovu i Metohiji život postao nepodnošljiv

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je život Srba na Kosovu i Metohiji "postao nepodnošljiv, jer trpe političke i fizičke pritiske i pretnje" prvenstveno od nosilaca lokalnih srpskih vlasti predvodjenih Srpskom listom, ali i zbog "gaženja ljudskog dostojanstva i egzistencijalnih problema".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane