Đurić sa ambasadorom Belgije o situaciji na Kosovu

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Кraljevine Belgije u Republici Srbiji Кunradom Adamom koga je informisao o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kunrad Adam i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić je naglasio da je “srpski narod na Кosovu i Metohiji zabrinut i revoltiran zbog činjenice da Priština istrajava u svojoj sve agresivnijoj politici”.

Kako se navodi u saopštenju, Đurić je konstatovao da države članice Evropske unije nedovoljno pažnje poklanjaju činjenici da Priština “serijom anticivilizacijskih i provokativnih postupaka čitav region gura u pravcu destabilizacije”.

Prema njegovim rečima, u interesu mira i stabilnosti čitavog kontinenta, na Prištinu je neophodno izvršiti još odlučniji pritisak, kako bi se, ne samo formalno, već i suštinski vratila dijalogu kao jedinom racionalnom sredstvu za rešavanje nesuglasica.

“Srbija je dosledno i iskreno bila opredeljena za pronalaženje prostora za srpsko-albansko pomirenje, međutim činjenica da neodgovorno igranje sa teško uspostavljenim mirom Prištini prolazi nekažnjeno, i da pojedine države EU čak podržavaju antievropsku praksu albanskih političkih lidera, pokreće pitanje da li je konstruktivnost Beograda bila pravi pristup”, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane