Porodica Vulićević po drugi put žrtva krađe

Porodici Milije Vulićevića u selu Vidanje kod Кline sinoć je ukradena steona junica, dva teleta i automobil, koji je jutros pronađen nekoliko kilometara od imanja.

Podeli ovaj članak sa:
 • Klina (Foto arhiva KIM)

U saopštenju Srpske liste,  navodi se da je reč o dvanaestočlanoj  srpskoj porodici u Vidanju, koja je žrtva lopova već bila i 2006. godine, kada su joj ukradena dva bika.

Rrezultat ove krađe je isti, strah i nespokojstvo žitelja Vidanja.

“Još jednom od policije u opštini Кlina i međunarodnih snaga na КiM zahtevamo da pojačaju bezbednost preostalih srpskih žitelja, jer upravo je položaj Srba u enklavama poput Vidanja najpouzdaniji pokazatelj stanja ljudskih prava na terenu”, dodaje se u saopštenju Srpske liste za RTV Kim.

Srpska lista ističe, “Srbi su predugo bili dozvoljena meta za lopove, nasilnike i ekstremiste, i nadležni organi na KiM moraju da učine više napora kako bi se to promenilo, zato je ova krađa prilika da policija i pravosuđe na terenu pokažu da li su zaista u službi stvaranja multietničkog društva koje počiva na poštovanju ljudskih prava”.   

Kancelarija za KiM u saopštenju upozorava, “incidenti ovakve vrste produbljuju jaz između srpskog i albanskog naroda na Кosovu, stvaraju klimu nesigurnosti, posebno kada se krađe događaju u srpskim enklavama”.

Zaključuje se u saopštenju da će kancelarija za KiM “pomoći porodici Vulićević da nadoknadi gubitak”.

Ostale vesti

 • SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  Fizički napada na predsednika SLS i poslanika u skupštini Kosova Slobodna Petrovića, izvršen je nakon tv emisije u kojoj je kritikovao rad bivšeg ministra poljoprivrede, Nenada Rikala i rad njegovog kabineta. Napad je izvršio član Srpske liste Milan Kostić u Prištini.

 • “Dalje ruke od Univerziteta”

  “Dalje ruke od Univerziteta”

  Reagujući na Nacrt zakona o visokom obrazovanju po kojem se predviđa da Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici postane deo kososvskog Sistema, Marko Đurić je poručio -  “dalje ruke od našeg Univerziteta!”.

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane