’’Ženidba’’ u Zubinom Potoku

Nakon niza uspešnih gostovanja po gradovima centralne Srbije tokom januara i februara, ansambl Narodnog pozorišta u Prištini izvešće u sredu, 27. februara u Domu kulture "Stari Kolašin" u Zubinom Potoku komad "Ženidba" po tekstu Nikolaja Gogolja.

Podeli ovaj članak sa:
 • Anika Grujić, Jelena Orlović i Milan Vasić u predstavi ''Ženidba'' (Foto arhiva NPP)

Ovu predstavu koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Srpskog nardonog pozorišta iz Novog Sada, režirao je Milan Karadžić.

Nakon premijere u oktobru prošle godine, reditelj je naveo da je presrećan što se predstava dopala publici.

"To je dobra komedija, jednog velikog svetskog pisca Gogolja, koja ima fantastičan humor, a koji je danas jednako aktuelan, kao pre 200 godina. Nešto što je opšte ljudsko i čovečansko u svim svojim elementima društvenog angažmana i svih tih društvenih anomalija koje Gogolj ismejava u svom komadu", rekao je tada Milan Karadžić.

U predstavi nastupaju Jelena Orlović, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Anika Grujić, Bojan Stojčetović, Milena Jakšić, Tamara Tomanović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević i Branko Babović.

Glumac Milan Vasić je odmah nakon premijere naslutio da će "Ženidba" imati dug život. Uz "Banović Strahinju" koga je po tekstu Borislava Mihajlović Mihiza režirao Nebojša Bradić, jedna je od najuspešnijih i najizvođenijih predstava NPP-a u poslednje vreme.

"Drago mi je što smo napravili ovu predstavu zato što je kvalitetna i može umetnost da se sagleda u njoj. Bitno je da se publici jako dopada", kazao je nakon gračaničke premijere Milan Vasić.

Izvođenje "Ženidbe" u Zubinom Potoku počeće u 19:00 časova.

Više detalja o predstavi možete pronaći i na pozorišnom sajtu.

Ostale vesti

 • Književni okršaj za hrabre pesnike

  Književni okršaj za hrabre pesnike

  Galerija „Akvarijus“ u severnom delu Kosovske  Mitrovice poznato je mesto na kome se okupljaju umetnici. Oni koji umetnost prate večeras će moći da uživaju u književnom okršaju.

 • Ulična poezija

  Ulična poezija

  Učenici Građevinsko-saobraćajne škole i njihova profesorka srpskog jezika, Marija Кaradžić danas su na ulicama Gračanice, povodom Svetskog dana poezije, recitovali stihove i prolaznicima  delili prigodne poklone.

 • Gračanica: Svetski dan pozorišta za decu

  Gračanica: Svetski dan pozorišta za decu

  Povodom Svetskog dana pozorišta za decu u Domu kulture u Gračanici će danas biti prikazan dokumentarni film “Isoland” autorke Nikoline Spasić. Projekciju filma će pratiti tribina „Glumac u Pozorištu za decu“.

 • Slovo o jeziku: govor Sirinićke župe

  Slovo o jeziku: govor Sirinićke župe

  Sirinićka župa je, uz Sredačku župu, Goru, Opolje i Prizrenski Podgor, jedna od župa u okolini Prizrena. Nalazi se u kotlini gornjeg toka reke Lepenac, severoistočno od Šar planine. Specifična je po mnogo čemu, između ostalog, i po govoru.

 • ’’Ivkova slava’’ na repertoaru NPP-a početkom maja

  ’’Ivkova slava’’ na repertoaru NPP-a početkom maja

  Ansambl NPP-a uz podršku kolega iz Niša otpočeo je sa radom na predstavi "Ivkova slava" koja će premijerno biti izvedena u Gračanici 08. maja. Reditelj Bojan Stojčetović najavljuje scensko izmeštanje čuvenog komada Stevana Sremca na Kosovo i Metohiju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane