Pravila upotrebe

Dobrodošli na zvaničnu internet prezentaciju Kima (www.radiokim.net), koja vam omogućava besplatno korišćenje usluga i sadržaja koje je podložno niže navedenim pravilima upotrebe.

Sadržaji sajta www.radiokim.net u isključivom i potpunom su vlasništvu Kima. Delovi ili ceo sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Kima. Izuzetak predstavljaju slučajevi preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika, isključivo radi lične upotrebe.

Korišćenjem i preuzimanjem materijala i dokumentacije sa sajta, prihvatate u potpunosti opisane uslove i pravila upotrebe. Ukoliko ne prihvatate bilo koji od uslova i pravila nemojte koristiti sajt Kima i ne preuzimajte audio, video i pisane materijale i dokumentaciju.


Autorska prava

Kompletan autorski sadržaj, koji uključuje audio, video, grafičke, tekstualne, programske materijale i ostala dokumenta, nalazi se pod zaštitom važećih pravila o zaštiti autorskih prava Nezavisne komisije za medije u Prištini. U slučaju da želite da objavite neki od sadržaja sa sajta Kima, bez obzira o kojoj se vrsti medija radi, obavezno je obezbediti prethodno pisano odobrenje našeg medija. Neovlašćeno korišćenje smatra se povredom autorskih prava i za posledicu može imati pokretanje sudskog spora.

Pojedine informacije sa našeg sajta moguće je prenositi pod uslovom da se vidno navede izvor „Kim“ i obavezom poštovanja važećih pravila NKM o autorskim pravima. Ukoliko smatrate da je Kim povredio Vaša autorska prava, molimo da slučaj prijavite u kontakt formi (staviti link); slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji uklonjeni po eventualnom ustanovljavanju istinitosti žalbe.


Komentari korisnika

Korisnicima sajta koji šalju komentare putem društvenih mreža zabranjeno je:
•    Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće lokalne i/ili međunarodne zakone.
•    Objavljivanje sadržaja sa govorom mržnje, rasnim i nacionalnim uvredama, pretnjama, osvrtom na nečiju ličnost i privatan život, nepristojan rečnik, uvredama na račun Kima ili bilo kakav nezakonit sadržaj.
•    Objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima.
•    Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom.
•    Objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca sajta i korisnika.

Bez obrazlaganja odluka, Kim zadržava pravo da komentare, koje redakcija oceni kao neumesne, skrati ili ne objavi. Autore koji su uporni u kršenju ovih pravila redakcija će prijaviti društvenoj mreži koju koristi, u cilju zabrane ili ukidanja naloga. Mišljenja autora komentara i blogova ne predstavljaju stavove redakcije.


Linkovi na sajtu

Sajt Kima sadrži linkove na veb stranice izvan vlastitog portala. Kim objavljuje linkove u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan veb sadržaj vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata.


Izmene pravila upotrebe

Kim zadržava pravo izmene ovih pravila upotrebe u bilo kom trenutku. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila upotrebe, čime se smatra da su u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima upotrebe, te da su ih razumeli u celosti. Kim neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih izmena.