O nama
KIM radio

KIM:

Kim je medij koji se pridržava stanadarda profesionalnog i nezavisnog novinarstva u skladu sa međunarodnim i lokalnim etičkim kodeksima, kao i prava svakog građanina na istinu i objektivno informisanje.

Radio Kim je nastao u periodu gotovo potpune izolovanosti srpskih sredina i medija na Kosovu. U periodu 1999-2000. godine javlja se ozbiljan nedostatak objektivnog informisanja na srpskom jeziku, kao i izveštavanja o ovdašnjim događajima. Emitovanje radijskog programa je počelo decembra 2000. godine, dok je emitovanje televizijskog krenulo maja 2013. godine. Podršku osnivanju našeg medija pružile su vlade Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade i Nemačke. Osim navedenih stranih ambasada, koje su do sada ostale naši glavni donatori, podršku radiju su pružali i Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED), Balkanski trust za demokratiju (BTD), USAID, Kosovski fond za otvoreno društvo (KFOS), ambasade Norveške, Finske i Švajcarske u Prištini, IREX, UNDP, UNFPA i mnogi drugi.

Tačne i proverene informacije, brzina izveštavanja, prisustvo dogadjajima i istraživačko novinarstvo doprineli su da sa našim medijem sarađuju i informacije citiraju i prenose najvažniji mediji i agencije u zemlji i regionu. Uz informativni program emituju se emisije o kulturi, muzici, servisne informacije, sadržaji o raseljenim licima i povratnicima.

Kim je članica i jedan od najvažnijih proizvođača programa u Kosma mreži. Kosma ili Kosovska medijska asocijacija www.kosmainfo.net je udruženje radio stanica iz različitih regiona na Kosovu koje proizvode zajednički informativni program.