Blog

Ubistvo ideje

Zoran se borio a ja sam izgubila. Izgubila sposobnost da se indetifikujem sa onima što su ostali i da radim sa njima i na njihov način.
Ubistvo ideje

"Život je ono što od njega napravimo. I Srbija je ono što od nje napravimo. Svojim činjenjem ili nečinjenjem. Ako sami ne damo pozitivan sadržaj svom životu, on verovatno neće biti dobar." - dr Zoran Đinđić

Ubijena je jedna ideja, deo mene je tada nestao i više nikada zapravo nisam bila niti se osećala slobodno.

I prezirem sebe zbog straha od sile i silnika, gole moći koja gazi sve pod sobom a za koju se nikad ne odgovara. Zoran se borio a ja sam izgubila. Izgubila sposobnost da se indetifikujem sa onima što su ostali i da radim sa njima i na njihov način.

Izgubila slobodu i duh kritike u cilju da meni i svima bude bolje, i moje kritike i viđenja su obojena strahom za egzistencijom, za statusom, za lakoćom življenja. Ali lakoća življenja u zemlji gde se ubijaju ideje i slobode nije i lakoća postojanja.

"Dа smo, svаko u svom okruženju, isprаvljаli ono što je pogrešno i pogresne ljude zаustаvljаli nа njihovom putu, dа smo ih sprečаvаli dа čine loše stvаri, ne bi se te loše stvаri dešаvаle." -dr Zoran Đinđić


// Broj komentara: