Blog

Srpski Čarli Čaplin

Pre desetak dana gledala sam predstavu u Domu kulture Gračanica " Škola za ljubavnike".

Radi se o klasičnoj komediji situacije,gde zaplet nastaje spontano,lako,i prepoznatljivo oslikavajući moguće nesporazume izmedju supružnika,koji su ušli u fazu svakodnevnice i monotonije i koji kroz niz situacija stavlja njihovu ljubav na proveru i naravno sa srećnim završetkom.

Fabula ne tako zahtevna,scenario vrlo jednostavan,svakodnevan. Glumačka ekipa Milan Kalenić,Milan Vasić,i Jelena ( glumi u seriji Sindjelić,ona plavuša koja dolozi u goste).

Zašto tek sada pišem o predstavi ? Zato što sam još pod njenim utiskom.Šta je to tako bitno u toj lakoj komediji sa stalno ponavljanom temom i sa sijaset sličnih zapleta,pa i replika?

To je MILAN VASIĆ,glumac Narodnog pozorišta Priština-srpski Čarli Čaplin. Njegovi pokreti,mimika,ponašanje na sceni daje pečat svakoj sceni,svakoj replici. On je dominantan,ma on čini predstavu. Nebitna je i scena i replike,one čine samo pozadinu za njegov performans. Njegov humor bi bio prepoznatlji,koga neizmerno volim je u ovoj predstavi tek bleda senka Milana Vasića,a njegov humor je delovao kao početnički.

U toku trajanja cele predstave,samo što bi se stišao  smeh publike,počinjao je novi. Mi smo se smejali do suza,držali se za stomake,ali bukvalno jer nakon sat i po više nismo mogli da izdržimo.

I za razliku od onih časova joge smeha gde polaznici se smeju na silu kako bi u jednom momentu počeli zaista da se smeju ( deluje probala sam ),ovde smo terali sebe da se ne smejemo više,jer više nismo mogli.Ali nije vredelo,nama je upravljao Milan Vasić.

I još nešto obavezno idite i gledajte bilo šta gde on glumi


// Broj komentara: