Blog

Ringe, ringe, Raja

Izborno proleće. Prvo izbori u Srbiji a onda na Kosovu. Mene ne muči koga ću da glasam, ali me muči ko će sa kim da pravi koaliciju.
Ringe, ringe, Raja

Muči me i kako će neka buduća Republička koalicija da se odrazi na postojeću koaliciju na opštinskom nivou napravljenu po uzoru na aktuelni saziv vlade u ostavci.

Aktuelne političke stranke koje čine Vladu Srbije stvorile su Građansku inicijativu srpsku, stali iza nje, podržavali je i videli kao jedinu opciju za Srbe na Kosovu i Metohiji. Kada su postigli željeni cilj, samo posle mesec dana raspustili su skupštinu, kako bi na demokratskim izborima proverili volju naroda. I opet su političari ispali nepošteni prema Srbima sa Kosova i Metohoje.

Ova krhka i mlada koalicija (Gradjanska inicijativa srpska) još nije zaživela na lokalnom nivou, nije odradila još nijedan posao, a već  dve glavne koalicione stranke SPS i SNS se žestoko suprostavljaju na parlamentarnom nivou.

Na KiM, i SLS kao jedina stranka koja je imala izvornu politiku nezavisnu od Beograda, danas poziva članove i simpatizere da glasaju stranku Aleksandra Vučića. Na taj način ne samo da je ojačana pozicija SNS na KiM kod Srba nego je poslata jasna poruka Prištini da na parlamentarnim izborima koji će se održati na Kosovu učešće Srba na istim, kao i politika srpske zajednice u parlamentu, u mnogome će zavisiti od Beograda.

Ringe, ringe, raja, doš’o čika "Baja", pa pojeo jaja.

Jedno jaje muć, a ti deco čuć!


// Broj komentara: