Blog

Petra Pana ranio mašinbravar

Nekako smo se svi mi u poslednje vreme pomirili sa procesom prodavanja magle po najskupljoj ceni, da postanemo skupljači perja i prašine... plitkoumni, lojalni, plašljivi, neutralni... doživesmo sve i svašta a u ime patriJotizma.
Petra Pana ranio mašinbravar

A sve to da bi naša deca živela bolje, zar to svi ne želimo? I Teslini i pristalice Srpske Komuna Gračanice, pa i ove šlihtare SLS-a. Pa kad već imamo zajedničku dodirnu tačku - budimo ljudi!

Oni koji su u stanju da priznaju da činjenice govore u prilog ranjenom Petru Panu. Kako ovu oblast finansira po Briselskom sporazumu Komuna Gračanice, a ustanovu je ista i osnovala, nema pravne logike da je SO Priština bilo kakvim aktom ukida! Varvarski čin skidanja table i bacanja iste u blato ružna je slika i za mališane koji su tužno i zbunjeno pitali: "je l’je zli čarobnjak skinuo sliku Petra"?

A zatim za Sv. Savu "zašto mi nismo dobili paketiće"? Diskriminacija? Oni to svakako ne bi mogli da shvate, ali definitivno osećaju da nešto nije u redu. "A gde je moja učiteljica Jelena"? pita me sin... i ne, Jelena nije "kafe kuvarica", a sve i da je sa četvrtim s.s.s. uložila je mnogo truda, pokazala puno ljubavi i radila najbolje što može sa puno entuzijazma, koji često opada kada dođete u neke iskusne godine.

Dakle, sve se da izmeriti, a to ne smemo poreći, ne da bismo postali bolji ljudi, u suprotnom nam preti samouništenje. Puno pitanja, malo odgovora. A da odgovorni nisu u stanju da se obrate zbunjenima, nisu jer se stide fotografija na kojima se vidi kako puše u prostorijama gde borave deca.

I ne samo zbog toga, na žalost. Mislim da bi bilo pravedno i pošteno da sva deca borave u istom objektu sa istim osobljem iz oba vrtića i pod uslovima u kojima se i do sada obavljalo vaspitanje i obrazovanje eminentnog a ipak ranjenog Petra Pana.

Jer to SVA deca zaslužuju!!!

O tempora, o mores...


// Broj komentara: