Blog

Devojčica i kondomi

Pitam vas, da li je normalno da dete od 12 godina zna šta znači reč kondom?
Devojčica i kondomi

Vozim se đačkim autobusom i na pretposlednjoj stanici ulaze deca koja idu u osnovnu školu od 5 do 8 razreda. Među njima je i moja ćerka, koja za par dana puni 12 godina, inače ide u 5 razred. I sad kako se tim autobusom uglavnom voze adolescenti tu i tamo ima i poneki natpis, koji obično pretenduje da bude duhovit a ima seksualnu konotaciju.

Krenu moju ćerku da zadirkuju vršnjaci i traže od nje da pročita natpis ispisan iznad zadnjih vrata. Ona čita, a oni se smeju. Teraju je opet da pročita i ona opet čita, a deca se još više smeju. Ona zbunjena, ponižena na ivici suza. Tada se naravno umeša mama. Pitam je šta je pročitala i ona mi reče neki slogan u kome se pominje reč "kondom". Odmah sam shvatila da se deca smeju bezobrazluku a ne njoj. Pitam je jel’ zna šta znači reč kondom. Ona kaže ne. "Kurton" kažem ja, deca se još više smeju, ali ne vredi ona i dalje ne zna o čemu ja to pričam. Pitam njene vršnjake da li znaju šta znači ova reč, oni klimaju glavom. Kažem svojoj ćerki da ću joj kući objasniti značenje te reči.

Pitam vas da li je normalno da dete od 12 godina zna šta znači reč kondom?

Da nisam negde ja pogrešila i nisam je pripremila za život?

Moraću da opet memorišem Happy i Pink televiziju i njihove edukativne sadržaje, razne farme, parove, dnk, preljube, životne priče, da se više ne bi smejali mom detetu.


// Broj komentara: