Blog postovi od autora: viktorija
Blog korisnik

Želite li da vas tako pamtimo?
Vršnjačko nasilje, aktuelna i neiscrpna tema. Što je više propisa, pravilnika, opisa nabrajanja vrste nasilja: fizičko, psihičko, socijalno, seksualno; to je sve veći broj povređene dece, ljutih roditelja.
Glavu gore, dragi moj tehnološki višku, sudovi su na vašoj strani, idite do kraja, jer više nemate šta da izgubite. Srećna vam Nova godina!
Za svakog drugog mogu da poverujem da je skeptičan u vezi ovog što pišem, ali ne i za Srbe koji žive na KiM.
Ničija patnja i bol nisu razlozi za stid. Zastanite za trenutak i setite se koliko puta ste i vi sami bili žrtve: lopova, verbalnih nasilnika, političara i pogrešnih političkih odluka, prostaka i hohštaplera, laktaša, primitivaca i svih drugih delikvenata i asocijalnih ličnosti
Pre desetak dana gledala sam predstavu u Domu kulture Gračanica " Škola za ljubavnike".
Da se pozabavimo ovom izjavom gospodina Haradinaja. Ona, sama po sebi, ima elemente krivičnog dela ozbiljne pretnje i time bi trebalo da se bavi tužilaštvo Kosovskog ili onog nesrećnog specijalnog suda.
I ja nisam baš neki timski igrač, izrazit sam individualista, uvek spremna da branim svoj stav i nisam sklona da glasam i odlučujem kako "treba", jednostavno moraš da me ubediš.
Intelektualna avangarda svakog društva su studenti. Albanski stundeti su pali na ispitu avangarde i progresa.
"Istraživanje - nedovoljan (1). Niko nije tražio da istražujete. Nabrojano više zanata, a jedan obrađen - nedovoljan (1). Ja sam rekla da se piše samo o jednom zanatu", stoji u opisu ocene...
može mi se
Ljuta sam
Beogradjanima je dan počinjao sa autorskom emisijom Dušana Radovića sa "Dobro jutro Beograde".
Nigde do kraja svoja, nigde do kraja prihvaćena, svake odluke i stava se boji. Da li ostaje ili da ide, bez obzira da li je ovde ili tamo. Sebe pronalazi kroz umetnost, učenje.
...ja ne mogu i neću
Kao i u svim seoskim prodavnicama, pored robe koju možeš da kupiš, tu možeš i da popričaš sa nekim od komšija koje sretneš, ali su tu uvek i muškarci srednjih godina koji sede i ispijaju neki alkohol.
Raspoređivanje tehnološkog viška vrši se preko školske uprave, ali niko vam ne traži posao, to morate sami.
Ovaj post je o komšiji Albancu koji završava svoju kuću. Prvo, nije srušio onu koju je kupio, rešio je da je dozida, podigne još jedan sprat i stavi krov.
Ako imate neki problem, slobodno mi se obratite, pomoći ću savetom, ali ljudi, budite ljudi.
Pitam vas, da li je normalno da dete od 12 godina zna šta znači reč kondom?
Slabljenjem institucija jača moć pojedinaca, stvara se kult ličnosti i široko otvaraju vrata korupciji.
Posvećeno Vidi.
Zoran se borio a ja sam izgubila. Izgubila sposobnost da se indetifikujem sa onima što su ostali i da radim sa njima i na njihov način.
Radim u školi, gde 60% zaposlenih ima visoko obrazovanje. Naravno, kako se radi o obrazovanim ljudima, račun im nije stran. Zato im nije ni teško da izračunaju koliko je 1% od plate koliko se odbija za sindikat na godišnjem nivou, a kolika je cena novogodišnjeg ili poklona za 8. mart.
Kosovo i Metohija - Kosovo
Imala sam zamerku za ove vanredne izbore, jer glasačima i nije baš ostavljeno da biraju, jer i nema kandidata - iskreno govoreći, za ove vanredne izbore javlja se samo jedan ozbiljan kandidat.
Kod nas Srba se sve nekako izokrene, pa onda niko ne kaže da je "to i to lice" za neku politiku, nego da je protiv nekoga. Umesto da se građani animiraju i privuku, nastaju razni oblici pritiska na njih, formiranje tabora "za i protiv".
Umoran i iscrpljen od dugotrajne borbe da ostvari svoj cilj, on se u putu do njega istrošio, tako da mu sam cilj više nije bitan i želi da prestanu sve igre, koje su vremenom postale same sebi svrha.
Pošto nemam prevoz od posla do sela, vraćam se kombijem, peške i stopom. Tako ja juče stopiram i stane mi automobil u kojem su dva mladića 30-tih godina.
Svi pomažu, izvućiće se oni i bez mene, pa preživeli smo sankcije, bombardovanje, ratove. Da preživeće oni i bez mene, ali kako ću ja da nastavim?
Donet je zakon koji se bavi detetom, a ono je to sve dok ne napuni 18 godina, i koji promoviše ličnost. Ali problem je u realizaciji i sprovođenju istog.
Sve počinje sa tobom i sve se završava sa tobom. Ti si merilo svih stvari i svih dešavanja. Ti si svet u malom.
Izborno proleće. Prvo izbori u Srbiji a onda na Kosovu. Mene ne muči koga ću da glasam, ali me muči ko će sa kim da pravi koaliciju.
Znate onaj osećaj kad vas neko pred svima opomene? Lepo vas izdvoji iz mase, obrati se direktno vama, smatrajući da ne radite nešto kako treba.
27. januar. Bila sam na jednoj školskoj proslavi dana Svetog Save. Radi se o osnovnoj školi. Program je bio dobar, deca izvanredna. Nasmejana, doterana i uvežbana.
Srećna Nova 2014. godina!
’’Ne čini drugom ono što ne želiš sebi’’. A šta sve mi, jedni drugima, činimo?
Da vidimo šta se sve zaboravlja. Nevladine organizacije su institucije koje rade nezavisno od bilo kog oblika vlasti. Izvori finansiranja mogu da budu različiti. Mogu biti finansirane od strane vlade i u toj situaciji svoj nevladin status održavaju isključenjem predstavnika vlasti.
Uključim TV i čujem Vulina koji poručuje Srbima pre drugog kruga glasanja za gradonačelnika: "Razmislite Srbi!". Razmislili Srbi.