Blog postovi od autora: isakvorgucic
Blog korisnik

Krenuli smo prošlog petka na izbornu skupštinu Udruženja novinara Srbije kao... siročići, a vratili se u nedelju sa istim onim osećanjem kao kada smo se u UNS učlanjivali – kao u profesionalno novinarsko udruženje na čiji rad i članstvo smo ponosni.
Kristalno čisti izvori, planinski vrhovi prekriveni snegom, jelen koji preskače gorski potočić, sve su to reklamni trikovi industrijskih pivara kojima se podgreva drevni mit o tome da je za dobar ukus piva – presudna dobra voda.
Kada se u pozne letnje dane prošetate sokacima centralno-kosovskih mesta, uz plotove ćete primetiti biljku puzavicu sa slike. To je hmelj, ključni sastojak piva!
Uzeti sve vrste ličnih dokumenata i tablica sa grbom Kosova, nadmetati se za mesta direktora režimske televizije, mesta u prištinskoj vladi, ministara, sada i predsednika, i sprečavati uspešnu teniserku.
Severna Kosovska Mitrovica, koju je Oliver najviše zadužio, izgleda da lakše prašta Srbima koji su dobili lokalne kosovske izbore uz podršku Beograda, a pri tom ništa ne rade za dobrobit grada koji im je poveren na upravljanje, nego Oliveru koji je na izborima samo učestvovao.
Nisu ga državljani Republike Albanije izabrali da štiti interese svih Albanaca, nego interese Republike Albanije. Nisu za njega glasali ni u Preševu, ni u Tetovu, ni u Tuzima.
\"Biti žrtva je velika, životna uloga. Što je duže hranjena, teže je iskoreniti.\"
Meč reprezentacija Srbije i Albanije još uvek komentarišu, svako iz svog nacionalnog ugla, na društvenim mrežama.
Namenjeno pojedincima koji žele da za najkraće vreme i uz najmanju količinu stresa - u opštini Priština izvade svoj primerak ekstrakta.
Zakrvljeni do krajnjih granica nalaze put ka pomirenju, opraštaju, i nastavljaju život, dok suparnici koji i nemaju šta da oproste jedni drugima - gaje imaginarnu, duboku i nepremostivu mržnju.
Posvećeno svima koji okreću glavu od tuđih problema, iliti, onaj ko okreće glavu od tuđih problema - istu dobrovoljno stavlja na panj; afrička narodna priča.
Od svih problema kojima je potrebno rešavanje uz zalaganje i težak rad, novo opštinsko rukovodstvo je odlučilo da treba da se obračuna sa ustanovom u kojoj nema problema, i za koju nije potreban nikakav dodatan rad - sa vrtićem.
"Ja sam homo sapiens, ja sam biće svesno / Levi migavac kad skrećeš u levo / Desni migavac kad skrećeš u desno." Đorđević Bora