Blog postovi od autora: Živojin Rakočević
Blog korisnik

Nakon pogroma shvatilo se da trenutno ne može biti „konačnog rešenja” za nestajanje srpskog nasleđa. – Za manje od petnaest godina pređen je put od uništenja do prisvajanja.
Dvadeset godina RTV Kim je živa slika stvarnosti Kosova i Metohije i jedan od najboljih odgovora koji je novinarstvo moglo da pruži u ovom nemirnom vremenu.
General Jugoslovenske vojske u otadžbini Blažo Đukanović ubijen u Ostrogu 1943, prezimenjak je predsednika Crne Gore i ima njegovo lice koje je prekriveno projektovanim zaboravom.
Priština je donela odluku da iseli stanare iz zgrade u centru grada. Među nevoljnicima je i Leposava Stojanović (86).
„Tu smo i tu ostajemo dokle postojimo! Neka okupiraju, kao što okupiraju. Neka uzmu, neka osvoje, ali ne smemo da im to damo. To je osnovna stvar”, zaključio je, govoreći o Kosovu i Metohiji, počivši patrijarh Irinej.
Priroda „slobode” OVK je formirala novi totalitarizam na Kosovu. On je zamenio ideologiju komunizma po dubini, pa svako ko dovodi u bilo kakvu sumnju „heroje mučenike i legendarne komandante” biva surovo kažnjen.
„Ruke su mu tople! Vraćala sam se noćas ponovo da uzmem blagoslov”, kaže Slobodanka Grdinić, novinarka Radija Svetigora.