Vesti dana

 • "Najveće poverenje građanja u Instituciju Ombudsperosna"

  Institucija Ombudsperson na Kosovu obeležava 19 godina postojanja. Smatra se da je institucija od najvećeg poverenja, što potvrđuju i brojne žalbe koje joj upućuju građani. Na primere kršenja ljudskih prava zaštitniku građana, sve više ukazuju i pripadnici srpske zajednice.

 • Godinu dana takse: Šteta za sve 100 odsto!

  Godinu dana takse: Šteta za sve 100 odsto!

  Kada je 21. novembra prošle godine kosovska vlada donela odluku o podizanju takse na srpsku robu na 100 odsto, malo ko je mogao da pretpostavi da će čitavu godinu kasnije ova mera i dalje biti na snazi, uprkos svim nelogičnostima, rušenju međunarodnih sporazuma i pravila, posledicama koje je proizvela na obe strane i brojnim pozivima sa svih krajeva sveta za njeno ukidanje.

 • Arsiću produžen pritvor na još dva meseca

  Arsiću produžen pritvor na još dva meseca

  Nenadu Arsiću iz Čaglavice koga kosovski pravosudni organi sumnjiče za ratni zločin, produžen je pritvor na još dva meseca, potvrdio je za RTV Kim njegov branilac Dejan A. Vasić.

 • Optužnica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića do 23. novembra

  Optužnica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića do 23. novembra

  Tekst optužnice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda“, završen je, čuva se i prevodi u diplomskim krugovima u Prištini, a njegov sadržaj gotovo je nepoznat i onima koji su na ovom slučaju radili u Specijalnom tužilaštvu Kosova, nezvanično tvrde visoki diplomatski izvori u Prištini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane