Dan zastave: Težnja Albanaca za ujedinjenjem

Dan zastave Albanije na Kosovu se obeležava neradno uz obavezno isticanje ovog državnog simbola. Za pojedine kosovske Albance ujedinjenje sa susednom državom je i dalje san.

Podeli ovaj članak sa:

Ostalo

 • „Kosovo najzagađenije u Evropi“

  „Kosovo najzagađenije u Evropi“

  Sa termoelektranama, 300 hiljada automobila na ulicama, stotinama divljih deponija i samo jednom fabrikom za pročišćavanje voda Kosovo se ne može smatrati zdravom životnom sredinom, rečeno je danas na debati u Čaglavici.

 • Zaev o podršci Kosovu u Unesku: I Srbija nam je sused

  Zaev o podršci Kosovu u Unesku: I Srbija nam je sused

  "Kosovu je potrebna podrška Makedonije u svim njegovim procesima, ali istovremeno, kao što znate, i Republika Srbija je naš sused. Nadamo da će se neka bilateralna pitanja rešiti, a mi ćemo biti tu da pomognemo u procesu između dve zemlje", kazao je premijer Makedonije Zoran Zaev odgovarajući na pitanje o podršci Kosovu za članstvo u Unesku.

 • Dogovor!? - Safet Grdžaliju

  Dogovor!? - Safet Grdžaliju

  Dobra saradnja između Privrednih komora Srbije i Kosova je izuzetak u odnosima Beograda i Prištine, smatra predsednik PKK Safet Grdžaliju. „Trgovina je kao voda, sama pronalazi svoje puteve“, kazao je u emisiji „Dogovor!?“.

 • “Na Kosovu nikada nije bilo verskih sukoba“

  “Na Kosovu nikada nije bilo verskih sukoba“

  U Prištini je prikazan dokumentarni film “Promovisanje međuverske tolerancije“ koji je snimila formalna grupa “ACT NOW“ u saradnji sa mrežom nevladinih organizacija AVONET. Predstavnik islamske zajednice kritikovao dokumentarac jer su u njemu prikazani odnosi između pripadnika tri verske zajednice, iako ih, kako tvrdi, na Kosovu ima pet.

 • ’’Treći rajh’’: Strah i beda novog doba

  ’’Treći rajh’’: Strah i beda novog doba

  U prepunoj sali gračaničkog Doma kulture glumci Narodnog pozorišta Priština premijerno su izveli komad Bertolta Brehta "Strah i beda Trećeg rajha". Publika nije krila oduševljenje tokom i nakon predstave koja je pozdravljana gromoglasnim aplauzom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane