TV “Most” demantuje navode “Blica” o jednostranoj uređivačkoj politici

Rukovodstvo televizije “Most” iz Zvečana koja posluje u okviru JP Mreža Most, demantovalo je današnje natpise u beogradskim medijima o svojoj jednostranoj uređivačkoj politici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Zvečan (Foto arhiva KIM)

U saopštenju za medije koje je dostavljeno KIM radiju, navedeno je da su u programu ove televizije zastupljeni svi akteri političke scene Srbije i Kosova i Metohije, i da ova medijska kuća nema nikakve veze sa političkim partijama, niti stranačkim interesima.

“Sramno je pisanje “Blica” bez ikakve provere realne situacije našeg rada. Saopštenja DSS i SNV nisu objavljivana u našem programu parcijalno, niti sa isticanjem, već verovatno kao deo televizijskih paketa u reagovanuju oko aktuelnih tema. Moramo da vas podsetimo da mi nismo ni u jednom trenutku zauzimali stav prema državnoj politici Srbije prema Kosovu i Metohiji, niti kao profesionalci imamo pravo na to. Lokalni predstavnici srpskih opština koji se ne slažu sa Sporazumom postignutim u Briselu, saopštavali su nekoliko puta svoje stavove, ali su uvek u našim informativnim emisijama bili zastupljeni i najviši državnici Srbije”, piše u saopštenju.

Dodaje se da kao medij nemaju pravo da ignorišu događaje koji su postali svakodnevica na Kosovu i Metohiji, ali i ističu da ni u jednom trenutku nisu favorizovali bilo čije stranačke ambicije. Kao primer za to navode ekskluzivne intervjue sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji su, kako je navedeno, po prvi put govorili za neku televiziju sa Kosova i Metohije, a čije su delove preneli svi nacionalni mediji uključujući i “Blic”.

Rukovodstvo TV “Most” u saopštenju podseća da su prema poslednjem istraživanju IREX-a iz januara 2013. godine, najgledanija srpska televizija na Kosovu i Metohiji.

“U našoj mreži posluje i Radio Gračanica, koja je najslušanija srpska radio stanica na Kosovu. Pored ovih naše poslovne jedinice su i TV Puls iz Šilova i Radio Kosovska Mitrovica. Poređenje sa agencijom Tanjug nije korektno od strane naših kolega iz “Blica” jer mi u svom sastavu imamo dve televizije i dve radio stanice i najčešće smo jedina medijska kuća koja prva ima ekskluzivne video i audio snimke sa Kosova i Metohije”, navedeno je u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane