Svečano obeležen Dan Opštine Ranilug

Svečanom sednicom Skupštine i nizom drugih manifestacija, juče je obeležen Dan Opštine Ranilug. Gradimir Mikić, predsednik Opštine Ranilug kaže da je zadovoljan sa onim što je do sada urađeno ali da ima prostora za dalji napredak.

Podeli ovaj članak sa:
  • N. Rašić i G. Mikić (Foto Klokot radio)

„U odnosu na period od pre konstituisanja opštine prezadovoljni smo. U odnosu na ono što je još uvek potrebno moramo i dalje biti predani da bismo rešavali problem po problem kako bi ovi ljudi dobili minimum minimuma za jedan normalan i uređen život“, kazao je Mikić Klokot radiju.

Govoreći o ideji da se da se Dan opštine proslavlja na Vidovdan Mikić je rekao da je to dan srpskog vasrkrsnuća, odricanja zemaljskog zarad nebeskog života i da je iz tog razloga Vidovdan izabran kao Dan Opštine Ranilug.

Među gostima koji su prisustvovali obeležavanju Dana Opštine bio je i ministar rada u Vladi Kosova Nenad Rašić koji je kako je kazao došao da prenese poruku da će se pomoć centalnih vlasti ovoj loklanoj samoupravi nastaviti i dalje.

„Moramo svi da budemo vredniji i da imamo što više inicijativa. Opština Ranilug je uradila puno ali moramo da nastavimo dalje. Zato mi nudimo pomoć sa centralnog nivoa. Ne treba zaboraviti ni druge opštine. Nije to samo Gračanica ili Priština tu su i Ranilug i Klokot i Parteš odnosno opštine koje imaju vrlo malo prrihoda na godišnjem nivou“, rekao je Rašić, Klokot radiju.

Gradimir Mikić je predstavnicima OEBS-a, USAID- Demi programa kao i minisitru Nenadu Rašiću uručio zahvalnice za doprinos i pomoć opštini Ranilug.

Predsednik Opštine Ranilug sa gostima je nakon svečanosti obišao Prilepac, rodno mesto kneza Lazara.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane