Suočavanje sa prošlošću tema međunarodne konferencije

Piter Fejt od Kosova oćekuje da radi na suočavanju sa prošlošću radi svoje budućnosti, od Srbije da radi na pomirenju. Kosovo ne treba da ostavi prošlost po strani, čekajući dobru volju suseda, izjavio Hajredin Kući.

Podeli ovaj članak sa:
 • Piter Fejt i Hajredin Kući (Foto blic.rs)

Juče je u Prištini održana Međunarodna konferencija na temu “Suočavanje sa prošlošću i pomirenje – koji je mehanizam za traženje istine potreban Kosovu”.

Konferenciju, na kojoj su se okupili kosovski i međunarodni eksperti, vladini zvaničnici, diplomate i predstavnici civilnog sektora, organizovali su Međunarodna civilna kancelarija i kosovsko Ministarstvo pravde.

Međunarodni civilni predstavnik na Kosovu Piter Fejt je na konferenciji istakao da je suočavanje sa prošlošću uslov za suočavanje sa budućnošću.

“Međunarodni faktor pomaže Kosovu da se suoči sa svojom prošlošću. Smatram da je suočavanje sa prošlošću od velike važnosti za budućnost Kosova”.

Fejt je kazao da očekuje da će Srbija u budućnosti raditi na pomirenju, ali da je i obaveza Vlade Kosova da preduzme korake u tom pravcu.

Ministar pravde Kosova Hajredin Kući je istakao da Kosovo ne može da ostavi po strani suočavanje sa prošlošću i otkrivanje istine, čekajući na dobru volju njegovog suseda.

Ostale vesti

 • Kosovsko Pomoravlje: Priprema SNS-a za izbore

  Kosovsko Pomoravlje: Priprema SNS-a za izbore

  Član Izvršnog odbora i poverenik SNS za Kosovo i Metohiju Zoran Milojević i zamenik šefa izbornog štaba za KiM Miljan Ranđelović posetili su lokalne opštinske odbore na teritoriji Kosovskog Pomoravskog okruga i prezentovali plan aktivnosti tokom predstojeće izborne kampanje.

 • Srećna Nova godina!

  Srećna Nova godina!

  Svim gledaocima, slušaocima i posetiocima sajta, RTV Kim želi srećnu i uspešnu 2016. godinu!

 • Poplava u Prištini

  Poplava u Prištini

  Kiša koja je padala tokom popodneva preplavila je ulice Prištine. Trg „Majke Tereze“ je potpuno poplavljen.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane