Srbima vozačke dozvole Kosova

Srbi na Kosovu od danas mogu da predaju zahtev za dobijanje kosovske vozačke dozvole, saznaje KIM radio u MUP-u Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kosovska vozačka (Foto MUP Kosova)

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić, KIM radiju je kazao, da su do sada kosovske vozačke dozvole mogli da izvade samo oni koji su vozački ispit položili pre 1999. godine.

Prema njegovim rečima, MUP Kosova je pripremio uredbu koja je prosleđena nadležnim centrima u kojima će kosovske vozačke dozvole od danas moći da izvade i oni koji su vozačke ispite na Kosovu položili i posle 1999. godine.

“Centrima su dostavljena sva uputstva za izdavanje vozačkih dozvola. Uredili smo da svi koji su vozački ispit položili posle 1999. godine, mogu da podnesu aplikacije za njihovu izradu, kako ne bi imali probleme”, rekao je Rašić.

Prema Rašićevim rečima kosovska vozačka dozvola moći će da se izvadi na osnovu uvida i kopije važeće kosovske lične karte i vozačke dozvole izdate od strane MUP-a Srbije ili bilo koje druge države.

“Tom prilikom naplaćivaće se samo taksa u iznosu od 15 evra”, kazao je Rašić i istakao da će zbog velike zainteresovanosti u Lapljem Selu uskoro biti otvoren centar u kome će moći da se predaju zahtevi.

Istakao je da zamena vozačkih dozvola nije vezana za preregistraciju vozila, kao i da ne postoji rok do kada se moraju izvaditi.

Rašić je kazao i da se rok za preregistraciju vozila, koja imaju stare tablice MUP-a Srbije sa početnim slovima gradova na Kosovu, neće produžavati, tako da će posle 31. decembra one najverovatnije biti oduzimane.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane