Browsing: Sport

Juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije, uzrasta do 18 godina, odbila je da izađe na megdan selekciji Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale tog turnira pošto je pobedio 12. igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica posle četiri seta, 7:6, 4:6, 6:2, 6:3.

Već nekoliko godina, na zajedničkom turniru i druženju, gosti mladih fudbalera iz Vrbasa su mališani iz fudbalskog kluba iz Gračanice sa područja Кosova. Danas i sutra igraće se po desetak utakmica.

U osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu prvi put je održan šahovski turnir, u kome su učestvovali učenici od petog do osmog razreda. Pored ove škole nadmetanje u šahu, organizovali su  Šahovski klub „Vidovdan“ iz Gračanice i Skupština grada Priština.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Kovačevićem u ponedeljak, a posle duela je ostavio poruku: “Kosovo je srce Srbije!” Ispod toga, treći igrač sveta na kameri je napisao i “Stop nasilju”.