Tači i Zaev: Kosovo i Makedonija nemaju otvorenih problema

"Kosovo i Makedonija nemaju otvorenih problema" složili su se tokom sastanka predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Makedonije Zoran Zaev.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zoran Zaev i Hašim Tači (Foto Predsedništvo Kosova)

Tači je na sastanku sa makedonskim premijerom, koji danas boravi u prvoj zvaničnoj poseti Kosovu, kazao da Kosovo poštuje teritorijalni integritet Makedonije i snažno podržava potpuno sprovođenje Ohridskog sporazuma.

Tači je kazao da Kosovo i Makedonja teže ka istom cilju, a to je učlanjenje i NATO i EU.

“Sarađivaćemo i podržaćemo jedni druge u ostvarivanju ovih težnji. U bilateralnom pogledu imamo saradnju koja se povećava i cenimo podršku koju nam daje Makedonija na međunarodnoj sceni“, rekao je Tači.

Premijer Makedonije Zoran Zaev zahvalio se Tačiju na razumevanju, ističući da to dokazuje zajedničku posvećenost jačanju međudržavne saradnje.

"Na sreću, Makedonija i Kosovo nemaju otvorenih problema, što znači da će se nastaviti međusobna podrška na našem putovanju ka evroatlantskim integracijama“, rekao je Zaev.

Ostale vesti

 • Pojačana kontrola prehrambenih proizvoda

  Pojačana kontrola prehrambenih proizvoda

  U narednom periodu biće pojačane kontrole roka upotrebe svih proizvoda koji mogu ugroziti sigurnost i zdravlje potrošača, poručuju iz Odeljenja inspekcije Opštine Gračanica.

 • Jevtić: Zakon o verifikaciji imovine loš

  Jevtić: Zakon o verifikaciji imovine loš

  "Zakon o Agenciji za upoređivanje i verifikaciju imovine je loš, on ugrožava osnovna ljudska prava i treba ga menjati u korenu“, smatra potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

 • "Led" premijerno u Gračanici

  Ruski film "Led" u režiji Olega Trofima biće premijerno prikazan u Domu kulture u Gračanici u utorak u dva termina. Film je inspirisan istinitim događajima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane