’’Nema pravde za zločine nad Srbima’’

Odluka Specijalnog tužilaštva u Prištini kojom je obustavilo istragu o ubistvu 14 žetelaca je sramna i skandalozna, i govori da ne postoji pravda kada su u pitanju zločini nad Srbima, saopšteno je iz Srpske liste.

Podeli ovaj članak sa:
  • Predstavnici Srpske liste (Foto arhiva Kim)

U saopštenju Srpske liste se navodi se da je teško graditi poverenje prema najvšim pravnim instancama na Kosovu, "ako imamo jednostranu pravnu perspektivu koja je politički osmišljena, kako bi se zaštitili oni koji su već počinili zločin i koji će sutra ponoviti zločin".

"Na Kosovu i Metohiji nažalost se sve zasniva na političkim i nepravednim instrumentima koji su instalirani poslednjih sedamnaest godina. Ovake odluke najviše ponižavaju porodice ubijenih žetelaca", stoji u saopštenju.

Ističe se da će Srbi nastaviti beskompromisnu borbu za pravo i pravdu, te da su ovakve odluke dokaz da kosovske institucije nisu dorasle da vode ovakve sudske procese.

"Međunarodna zajednica nakon ove sramne odluke ne sme da ćuti, jer ćutanjem ponižava ljudska prava koja su univerzalni sistem vrednosti na kojima je građen savremeni svetski poredak, a nama su već sedamnaest godina na Kosovu i Metohiji otvoreno pogažena ljudska prava", zaključeno je u saopštenju Srpske liste.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane