Najavljeno otvaranje deponije na severu Kosova

Narednih nedelja biće otvorena regionalna deponuja na severu Kosova u koju će biti uloženo pet miliona evra, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Severne Mitrovice.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa jedne od deponija na severu (Foto TV Mir)

Navodi se da je nakon 14 godina stagnacije, 2014. godine započeo razvoj Kosovske Mitrovice i unapređenje životnih i infrastrukturnih uslova u kojima žive mitrovčani.

"U prethodne samo tri godine, uspeli smo da renoviramo i opremimo sve obrazovne institucije, od predškolskog, osnovnog, srednjeg, do visoko školskog obrazovanja, uložili smo preko 700.000 evra u KBC Kosovska Mitrovica, uposlili više od 300 mladih ljudi, uredili trotoare i uličnu rasvetu, izgradili autobusku stanicu nakon 18 godina, a uskoro se očekuje i završetak izgradnje sportske hale i vatrogasne stanice," saopštava Rakić.

Kosovska Mitrovica će u ovoj godini, kako navodi, posle 19 godina čekanja, izgraditi regionalnu deponiju u koju će biti uloženo 5 miliona evra, i koja će sa jedne strane rešiti problem komunalnog i medicinskog otpada, a sa druge strane otvoriti desetine radnih mesta," ističe Rakić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane