Kfor sproveo vežbu "Zmajeva vatra"

Vežba "Zmajeva vatra"  održana je danas u Žegovcu u opštini Gnjilane. Vežbu je sproveo KFOR-ov Taktički rezervni bataljon, zajedno sa drugim jedinicama KFOR-a.

Podeli ovaj članak sa:
 • Tokom vojne vežbe (Foto Kim)

Kako je saopšteno iz Kfora, akcija je organizovana kako bi se uvežbale kadrovske i manevarske podjedinice u planiranju i vođenju operacija napada iz vazduha, kordonskih i operacija pretrage, kao i u cilju poboljšanja interoperabilnosti u multinacionalnim kontingentima KFOR-a.

Vežba je počela obraćanjem komandanta KFOR-a, general-majora Đovani Funga, koji je naglasio značaj kolektivne obuke kako bi se osigurala fleksibilnost i odziv rezervnog sastava KFOR-a.

Današnjoj vežbi prisustvovali su istaknuti gosti i mediji, koji su, kako se navodi, bili svedoci visokog nivoa profesionalnosti tokom svih dinamičkih faza ove vežbe.

Ostale vesti

 • Komemoracija povodom smrti Bajrama Redžepija

  Komemoracija povodom smrti Bajrama Redžepija

  U Prištini je danas održana komemracija povodom smrti bivšeg kosovskog premijera Bajrama Redžepija. Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je da je njegovom smrću Kosovo izgubilo velikog državnika. Kovčeg sa telom bivšeg premijera bio je izložen u Skupštini Kosova.

 • Kozarev: Tahiri u dijalog unosi otrovnu atmosferu

  Kozarev: Tahiri u dijalog unosi otrovnu atmosferu

  "Glavni pregovarač Prištine Edita Tahiri u dosadašnjem toku dijaloga sa Beogradom učinila je sve da se razgovori koji treba da vode ka pomirenju odvijaju u otrovnoj atmosferi uvreda i stalnih provokacija", kazao je Dušan Kozarev.

 • Dan žalosti na Kosovu

  Dan žalosti na Kosovu

  Kosovski predsednik Hašim Tači proglasio je utorak danom žalosti zbog smrti bivšeg premijera Kosova Bajrama Redžepija.

 • Srpska lista: Pronaći i kazniti odgovorne

  Srpska lista: Pronaći i kazniti odgovorne

  Povodom devetnaeste godišnjice od nestanka dvojice novinara Radio Priština, Srpska lista je saopštila da porodice nestalih novinara i svi građani na Kosovu i Metohiji očekuju da se odgovorni pronađu i kazne.

 • Đurić: Danas se sećamo svih nestalih

  Đurić: Danas se sećamo svih nestalih

  Ni ćutanje, ni skrnavljenje spomen-ploče neće pokolebati one koji tragaju za pravdom, naveo je u saopštenju direktror Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić povodom godišnjice nestanka novinara Radio Priština.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane