Kancelarija za KiM: Sprečiti zastrašivanje Srba

Kancelarija za KiM najoštrije protestuje zbog privođenja članova Crvenog krsta Kosova i Metohije i upada policije u njegove prostorije i upozorava da "zloupotreba humanitarnih pitanja u političke svrhe nikome ne može doneti dobro".

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Iz Kancelarije poručuju da je najvažnije da se spuste tenzije na Kosovu i Metohiji.

Ističe se da sinoćna akcija tokom koje su uhapšeni sekterati Crvenog krsta "ima najmanje veze sa Srbima i radom jedne humanitarne organizacije".

"Ova sramna akcija je deo obračuna starih i novih političkih struktura u Prištini i unutaralbanskog sukoba, koji je posledica tranzicije vlasti u privremenim institucijama samouprave", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ističe se da je to česta reakcija onih koji izgube i odlaze sa vlasti, ali da to pitanje albanski političari moraju da reše među sobom.

"Za nas je najvažnije da se obezbedi mir, sigurnost i bezbednost naših građana na Kosovu i Metohiji i na tome ćemo snažno insistirati", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM zahteva od predstavnika međunarodnih zajednica da spreče pokušaje zastrašivanja srpskog naroda i ugrožavanja egzistencije socijalno ugroženih.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane