Jevtić i Houp o saradnji i novim projektima

USAID će uskoro pokrenuti projekat LEGO koji će za cilj imati jačanje kapaciteta nevećinskih opština i učešće nevećinskih zajednica u procesu donošenja odluka, upravljanja institucijama i značajnim uticajem na društvo u celini.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić i Džejms Houp (Foto MZZP)

Kako je saopšteno iz MInistarstva za povratak gde su se danas sastali Dalibor Jevtić i šef USAID-a na Kosovu Džejms Houp projekat će obuhvatiti svih 10 opština sa srpskom većinom kao i opštine Istok, Klina, Dragaš i Obilić.

Jevtić je istakao još jedan važan projekat koji će pomoći u delu vladavine prava u smislu lakšeg i jednostavnijeg pristupa pripadnika nevećinskih zajednica praovosuđu na Kosovu.

„Projekti USAID-a i Ambasade SAD-a na Kosovu su jako uspešni i sa takvim projektima se treba i nastaviti. Tokom moje posete februara naredne godine Vašingtonu ja ću američkim zvaničnicima objasniti da su oni Kosovu preko potrebni i da sa njima treba nastaviti jer iskustva govore da su svi dosadašnji implementirani projekti i programi

USAID-a dali konkretne rezultate“, kazao je ministar Jevtić.

Na sastanku je bilo reči i o procesu povratka koji je ministar Jevtić ocenio kao veoma loš, posebno u 2017. godini.

Ostale vesti

 • Pojačana kontrola prehrambenih proizvoda

  Pojačana kontrola prehrambenih proizvoda

  U narednom periodu biće pojačane kontrole roka upotrebe svih proizvoda koji mogu ugroziti sigurnost i zdravlje potrošača, poručuju iz Odeljenja inspekcije Opštine Gračanica.

 • Jevtić: Zakon o verifikaciji imovine loš

  Jevtić: Zakon o verifikaciji imovine loš

  "Zakon o Agenciji za upoređivanje i verifikaciju imovine je loš, on ugrožava osnovna ljudska prava i treba ga menjati u korenu“, smatra potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

 • "Led" premijerno u Gračanici

  Ruski film "Led" u režiji Olega Trofima biće premijerno prikazan u Domu kulture u Gračanici u utorak u dva termina. Film je inspirisan istinitim događajima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane