Haradinaj: Neprocenjiva podrška Slovenije

Podrška Slovenije članstvu Kosova u Interpol i Unesko je neprocenjiva, kazao je Ramuš Haradinaj na sastanku sa Kralom Erjavecom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Haradinaj i Erjavec (Foto Vlada Kosova)

Kosovski premijer je u razgovoru sa slovenačkim ministrom spoljnih poslova naglasio da Kosovo održava dobre prijateljske odnose sa slovenačkim narodom i da to prijateljstvo treba nastaviti.

U tom smislu premijer Kosova je zatražio nastavak podrške Slovenije na međunarodnom planu.

„Vaša podrška pri novim priznanjima, učlanjivanju u Interpol, Unesko, procesima evroatlantskih integracija je neprocenjiva za nas. Mi smo evroatlantska zemlja. To je naš odredište“, rekao je Haradinaj.

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Republike Slovenije, Karl Erjavec, ocenio je dostignuća i veliki napredak koji je Kosovo ostvarilo u proteklih 10 godina državnosti, izražavajući spremnost i posvećenost njegove zemlje bilateralnoj saradnji u oblasti ekonomije i podršku Kosovu na njegovom putu integracija, učlanjivanja u međunarodne organizacije i predvođenju regionalnih inicijativa.

Haradinaj je izjavio da „postoji dobra klima između Kosova i Slovenije po pitanju saradnje u mnogim oblastima“. Podsetio jeda je Slovenija jedan od najvećih investitora na Kosovu.

Međutim, današnji susret je iskoristio da pomene i osnivanje Vojske Kosova.

„Osnivanje vojske Kosova sa ustavnim mandatom, neće izmeniti bilans bezbednosti u regionu, naprotiv, doprineće istom“, rekao je premijer Haradinaj.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane