Đurić: Zločini poput Starog Gracka ne zastarevaju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić navodi da je informaciju o obustavljanju istrage zločina nad srpskim žeteocima u selu Staro Gracko kod Lipljana 1999. godine primio sa nevericom, dodajući da je siguran da danas nema građanina Srbije koji zbog tog sramotnog čina ne oseća tugu i gnev.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

“Porodice i prijatelji srpskih mučenika u Starom Grackom će umesto pravde, na godišnjicu ovog strašnog zločina dobiti nepravdu i još jednu poruku da je Srbe u našoj južnoj pokrajini dozvoljeno ubijati”, navodi Đurič u saopštenju.

Kako dodaje danas je definitivno pala zavesa u “ciničnoj predstavi u kojoj su krvnici i njihovi pokrovitelji glumili da mare za one koje su pobili”.

“Sada jasno vidimo da su i oni koji su, praveći se da tuguju, nepozvani polagali cveće na spomen obeležju srpskim stradalnicima u Starom Grackom isti kao i oni koji su spomen-ploču nedugo zatim oskrnavili”, dodaje direktor Kancelarije za KiM.

Đurić ističe da kada se zločinci bez ikakvog pardona puštaju da slobodno šetaju Kosovom i Metohijom i kada im se čak dozvoljava da se kandiduju za najviše političke funkcije, ovaj tužni događaj samo još jednom potvrđuje da pravde za srpski narod i srpske žrtve ne može biti pred tuđim sudovima.

“Srbija je uverena da će počinioce ovog i mnogih drugih nekažnjenih zločina nad našim narodom kad-tad stići ruka pravde, jer zločini poput ovoga ne zastarevaju, niti se zaboravljaju”, navodi se u saopštenju Marka Đurića.

Direktor Kancelarije za KiM je uveren da se današnje odluke Specijalnog tužilaštva u Prištini stide i svi pristojni građani albanske nacionalnosti, koji, dodaje, imaju priliku da na predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji poruče da više ne žele da budu taoci svoje zločinačke političke elite.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane