Ristić: KFOR na strani Prištine, Srbe stavlja u žice

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić smatra da se jutrošnjom akcijom onesposobljavanja alternativnog puta koji vodi iznad sela Banje na severu Kosova, KFOR "stavio na stranu Prištine" i da pokušava da Srbe "u potpunosti zatvori, blokira i stavi u žice".

Podeli ovaj članak sa:
  • Slaviša Ristić (Foto KIM)

Ova akcija predstavlja "nastavak nasilja" i rešenost da nateraju stanovništvo da prolazi preko glavnog prelaza kako bi počeli sa primenom uredbe o registarskim oznakama i ličnim dokumentama, kazao je Ristić za Tanjug.

Ristić, koji je oko 9.30 došao u Štuoce, rekao je da je KFOR ovom akcijom pokazao nameru da se "stavi na stranu Prištine" i "rešio da nas u potpunosti zatvori, blokira i stavi u žice".

Prema njegovim rečima, alternativnim putem u selu Banje su praktično prolazili obični građani. "Tu uopšte nije prolazila komercijalna roba, uostalom, vojnici KFOR-a su bili na tom putu i kontrolisali su čitav saobraćaj i potpuno su svesni toga, ali oni jednostavno žele da istraju u toj nameri da nateraju stanovništvo da prolaze preko glavnog prelaza kako bi počeli sa primenom uredbe o registarskim oznakama i ličnim dokumentama", istakao je Ristić.

Očigledno je, tvrdi Ristić, da KFOR to radi u interesu Prištine, ali narod "treba da ostane trezven i da nastavi da se opire ovakvim njihovim potezima". "Mi ćemo koristiti ostale alternativne puteve, napravićemo i nove, ovo je naša zemlja, ovo su naše kuće, nemamo drugi način. Svakako, ako nema slobode kretanja za nas, neće je biti ni za njih u punom smislu te reči", kazao je Ristić.

On je naglasio da je međunarodna misija ta koja ograničava slobodu kretanja i da svi pokušaji dogovora o mirnom rešenju "budu veoma brzo izigrani sa njihove strane".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane