Radnici Pošte čekaju odluku suda u Kamenici

Opštinski sud u Kosovskoj Kamenici razmatra predlog o produženju, odnosno prekidu pritvora uhapšenim Srbima, saznaje KIM radio.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kosovska Kamenica (Foto arhiva KIM)

Uhapšeni radnici “Pošte Srbije” Dragan Martinović i Ratomir Trajković iz Ugljara, koji se terete za krivično delo nedozvoljene trgovine, čekaju na odluku Opštinskog suda u Kosovskoj Kamenici gde se trenutno odvija postupak razmatranja predloga o pritvoru.

“Javni tužilac, EULEKS-ov sudija i predpretresni sudija Opštinskog suda u Kosvskoj Kamenici trebalo bi danas do podneva da donesu konačnu odluku u vezi sa produženjem, odnosno prekidom policijskog pritvora za pritvorenike”, rekao je jedan od dvojice advokata uhapšenih Srba Tomislav Jovanović.

On je u izjavi KIM radiju kazao da očekuje da će, zbog nepostojanja dokaza, Marinković i Trajković danas biti pušteni na slobodu.

“Nema ni jednog materijalnog dokaza. Sve je to zasnovano na indicijama i zato očekujemo da će uhapšeni biti pušteni na slobodu”.

Uhapšene je juče saslušao opštinski javni tužilac u Gnjilanu, ali je nakon saslušanja odlučio da slučaj ustupi Opštinskom sudu u Kosovskoj Kamenici, jer je krivično delo za koje se terete, počinjeno na teritoriji ove opštine.

Martinović i Trajković su radnici "Pošte Srbije". Uhapšeni su četvrtak uveče na administrativnom prelazu Bela zemlja zbog prenošenja računa koje je trebalo da podele korisnicima usluga "Telekoma Srbije", TV totala, i poslovnih banaka u Srbiji.

Kosovska policija je uhapšenima odmah odredila pritvor od 48 sati.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane