Produžen rok za izdavanje kosovskih vozačkih dozvola

Rok za zamenu srpskih vozačkih dozvola za kosovske produžen je do daljnjeg, potvrđeno je KIM radiju u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova. U Opštini Gračanica kažu da je rok za dobijanje kosovskih vozačkih dozvola do nove godine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kosovska vozačka dozvola

Savetnik gradonačelnika Gračanice Nebojša Perić rekao je za KIM radio da se do kraja nedelje očekuje sastanak direktora opštinske administracije sa ministrom unutrašnjih poslova Barjamom Redžepijem na kome će zvanično biti potvrđen rok do kada će građani moći da zamene svoje vozačke dozvole.

“Kako sada nezvanično saznajemo rok za izdavanje vozačkih dozvola produžen je do nove godine. Ali sve bliže informacije ćemo imati nakon tog sastanka koji bi trebalo da se organizuje do kraja ove nedelje”, rekao je Perić.

Perić ističe da je Opština Gračanica više puta pokušala da postigne sporazum sa kosovskim MUP-om da se u Gračanici otvori kancelarija u kojoj bi mogle da se izdaju i zamene vozačke dozvole, ali da do sada nije naišla na razumevanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U MUP-u Kosova nisu rekli do kada će tačno biti produžen rok, ali je zamenik ministra Saša Rašić kazao da će zamena biti moguća do daljnjeg. “ Za vozačke dozvole izdate nakon 1999. godne procedura je jednostavna, podnosilac zahteva treba da poseduje kosovsu ličnu kartu, važeću srpsku vozačku dozvolu i da za taksu za izdavanje kosovske vozačke dozvole izvrši uplatu od 15 evra”, rekao je Rašić.

Građani, kojima je MUP Kosova  do sada izdavao vozačke dozvole, morali su da se odreknu srpskih. Ministarstvo, međutim, nije objasnilo zašto je procedura takva.

Nekoliko ljudi javilo se prethodnih dana KIM radiju žaleći se na loše postupanje službenika koji su zaduženi za izdavanje dozvola. Jedan podnosilac zahteva se javio redakciji nakon što mu je službenik rekao da ne može izvadi dozvolu i da treba da ide u Nišku Banju.

Rašić nije želeo da komentariše ovakvo postupanje službenika za izdavanje dozvola jer, kako je rekao, nema dovoljno podataka o tome.

Rok za zamenu registarskih oznaka je do 1. juna. Vozači koji poseduju stare tablice kosovskih gradova moraće da ih zamene do ovog datuma za KS ili RKS. Ovo je odluka koja porističe iz sporazuma o slobodi kretanja koji je postignut u okivru dijaloga Beograda i Prištine.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane