Potvrđene optužnice za nelegalno zauzimanje suda

EULEKS-ov Okružni sud u severnoj Kosovskoj Mitrovici potvrdio je danas optužnice za sedmoricu osumnjičenih koji se terete da su u martu 2008. godine počinili više krivičnih dela prilikom nelegalnog zauzimanja suda u tom gradu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Zgrada Okružnog suda u K. Mitrovici (Foto RTS)

Optužnica je podignuta protiv Miodraga Ralića, Nebojše Jovića, Marjana Ilinčića, Dragana Radojevića, Zorana Čavića, Avnija Kastratija i Aleksandra Arsenijevića.

"Međunarodni javni tužilac odustao je od krivičnog gonjenja protiv Aleksandra Arsenijevića, koji je u vreme izvršenja dela imao manje od 16 godina. Radi se o delima za koje je zaprećena kazna ispod pet
godina pa zakon ne dozvoljava da se protiv takvih maloletnika vodi postupak", izjavio je advokat Ljubomir Pantović agenciji Beta.

Pantović je dodao da je potvrđivanje optužnice danas završeno i da su branioci izneli čitav niz ozbiljnih procesnih i suštinskih primedbi na optužnicu.

"Iako se retko dešava da se optužnica u ovoj fazi postupka odbaci, ja se nadam da se to može desiti", rekao je Pantović i dodao da je sudija ostavila rok od sedam do deset dana da odluči o onome što su
branioci rekli.

Sudski proces danas su vodile EULEKS-ova sudija Roksana Konsa i tužilac Nita Amin.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane