"Znali smo da Mitrović nije kriv"

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić kaže za RTS da je puštanje Bogdana Mitrovića na slobodu dobra vest i signal da ne treba odustati. Dodaje, međutim, da nema garancija da ovakvih hapšenja više neće biti.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dalibor Jevtić (Foto Kim)

alibor Jevtić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da hapšenje Bogdana Mitrovića nije moralo da se dogodi.

"Znali smo od prvog trenutka da Bogdan nije ni za šta kriv i čestitam mu na slobodi. Ovo je od početka godine najsrećnija vest", kaže Jevtić.

Dodaje da je Mitrovićevo puštanje na slobodu dobra vest u jeku inicijative za povratak u Mušutište.

"Ovo je dobar signal da ne treba odustati. Nema garancija da ovakvih hapšenja više neće biti, ali mi radimo na tome da se takve stvari u budućnosti izbegavaju", napominje Jevtić.

Ističe da se mora prestati sa ovakvim vidovima poruka onima koji žele da se vrate na Kosovo.

"Dešavanja u opštini Istok unose strah među ljude koji tamo žive. Mora da se uradi više na zaštiti ne samo povratnika, nego svih koji žive na KiM", napominje Dalibor Jevtić.

Što se tiče Specijalnog suda, kaže da neće biti iznenađen ako se nastavi sa onim što je pokrenuto 23. decembra prošle godine.

"Ako dođe do sednice na kojoj će se glasati o inicijativi za ukidanje Specijalnog suda, on bi bio korak unazad za celo kosovsko društvo. Srpska lista neće podržati ovu inicijativu", objašnjava Jevtić.

Upitan da li očekuje nemire ukoliko krenu prve optužnice, Jevtić kaže da je dobio garancije od komadanta KFOR-a i od kolega u kosovskoj vladi da do toga neće doći.

"Svakako moramo biti oprezni", poručuje Jevtić i ističe da se ne sme ponoviti ono što se desilo marta 2004. godine na KiM.

Ostale vesti

 • Dačić: Granica između Kosova i Srbije ne postoji

  Dačić: Granica između Kosova i Srbije ne postoji

  "Granice između Kosova i Srbije ne postoje i zato nisu utvrđene", poručio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je potpuno neprihvatljivo i nemoguće da neko Srbiji danas postavlja bilo kakve ultimatume.

 • Liberija povukla priznanje Kosova

  Liberija povukla priznanje Kosova

  Republika Liberija obavestila je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da poništava ranije priznanje Kosova. Notu o povlačenju priznanja ministru Ivici Dačiću predao je ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej.

 • Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

  Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

  Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, zato što je to nemoguće, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis i da razgovaramo o tome šta je ono što je dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane