“Vučićev govor je pravdanje zbog loše odluke“

"Odluku da se pridruži kosovskoj vladi na čelu sa Haradinajem nije donela Srpska lista, već Aleksandar Vučić, a njegovo sinoćno obraćanje naciji je pravdanje zbog loše odluke", smatra predsednik Srpskog nacionalnog foruma Aleksandar Đikić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Aleksandar Đikić (Foto Kim)

Đikić je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da je sinoćni govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića bio kontradiktoran.

“Teško je prokomentarisati jer su takve izjave pune nelogičnosti. U obraćanju naciji, Vučić za Haradinaja kaže da je ratni zločinac, ali da sa njim ipak treba da se deli vlast na Kosovu“, kaže Đikić.

Aleksandar Đikić smatra da “Srpska lista“ ne bi mogla da donese samostalnu odluku o ulasku u vladu bez saglasnosti predsednika Srbije.

“Čitav Vučićev govor je bio jako zbunjujuć, a cilj obraćanja je pravdanje zbog pogrešnog poteza. Vučić je svestan da je doneo pogrešne odluke koje će direktno pogoditi njegovo glasačko telo, ali je svakako morao da opravda odluku koju je doneo“, rekao je Đikić.

Ostale vesti

 • "Tramp i Zapad da vrate Srbiji Kosovo"

  Šef Komiteta Državne dume Rusije za poslove Zajednice nezavisnih država i evroazijske integracije Leonid Kalašnjikov, komentarišući govor Donalda Trampa u Ujedinjenim nacijama, pozvao je američkog predsednika i Zapad da "vrate Srbiji Kosovo".

 • Sporazum: Novi format briselskog dijaloga?

  Sporazum: Novi format briselskog dijaloga?

  U novoj emisiji Sporazum, koja je na programu RTV Kim večeras od 21 čas, govori se o mogućim promenama u formatu dijaloga Beograda i Prištine koji se održava u Briselu pod pokroviteljstvom Evropske unije.

 • Neizvesna primena sporazuma o pravosuđu

  Neizvesna primena sporazuma o pravosuđu

  Sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Jelena Krivokapić kaže da 17. oktobra neće profunkcionisati integrisano pravosuđe, ali da se vreme do tada može iskoristiti za rešavanje statusa srpskih sudija i tužilaca na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane