“Vučićev govor je pravdanje zbog loše odluke“

"Odluku da se pridruži kosovskoj vladi na čelu sa Haradinajem nije donela Srpska lista, već Aleksandar Vučić, a njegovo sinoćno obraćanje naciji je pravdanje zbog loše odluke", smatra predsednik Srpskog nacionalnog foruma Aleksandar Đikić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Aleksandar Đikić (Foto Kim)

Đikić je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da je sinoćni govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića bio kontradiktoran.

“Teško je prokomentarisati jer su takve izjave pune nelogičnosti. U obraćanju naciji, Vučić za Haradinaja kaže da je ratni zločinac, ali da sa njim ipak treba da se deli vlast na Kosovu“, kaže Đikić.

Aleksandar Đikić smatra da “Srpska lista“ ne bi mogla da donese samostalnu odluku o ulasku u vladu bez saglasnosti predsednika Srbije.

“Čitav Vučićev govor je bio jako zbunjujuć, a cilj obraćanja je pravdanje zbog pogrešnog poteza. Vučić je svestan da je doneo pogrešne odluke koje će direktno pogoditi njegovo glasačko telo, ali je svakako morao da opravda odluku koju je doneo“, rekao je Đikić.

Ostale vesti

 • "Nisu poznati ni obrisi pravno obavezujućeg sporazuma"

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ističe da je u odnosima Beograda i Prištine potrebno trajno i održivo rešenje neophodno za stabilnost ovog dela Evrope. On ističe da za sada nisu poznati ni obrisi pravno obavezujućeg sporazuma, niti se može predvideti šta EU pod tim porazumeva.

 • Rejmond: SAD neće dati novi predlog za Kosovo

  Rejmond: SAD neće dati novi predlog za Kosovo

  "Bela kuća je u organizacionom haosu, što znači da ne treba očekivati da će biti dat bilo kakav novi predlog, kada je reč o balkanskim pitanjima, uključujući rešavanje problema Kosova", smatra američki politikolog i profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu Bojsi u Ajdahu Gregori Rejmond.

 • Danas nastavak dijaloga

  Danas nastavak dijaloga

  Na narednoj rundi dijaloga između delagacija Beograda i Prištine, koja će biti održana danas u Briselu razgovaraće se o ZSO, energetici, slobodi kretanja, administrativnim prelazima i mostu na Ibru, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

 • Janković: Rešiti problem Kosova na demokratski način

  Janković: Rešiti problem Kosova na demokratski način

  Zabluda je da se pitanje Kosova može rešiti tako što će jedan čovek nešto potpisati, ako taj potpis nije rezultat demokratskog procesa koji mu prethodi i ne dovede do olakšanja među ljudima, izjavio je u intervjuu "Fonetu" predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane