Tači: Nisam promenio stav o Specijalnom sudu

Hašim Tači kazao je da nije promenio stav o Specijalnom sudu, piše Koha i podseća da su međunarodni zvaničnici kritikovali njegovu izjavu da međunarodna zajednica nije ispunila obećanja zbog kojih je Priština pristala na formiranje suda.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hašim Tači ( Foto arhiva Kim)

"Potvrđujem da nema promene mog stava. Rukovodstvo Kosova, uključujući mene, je napravilo najbolji izbor u datoj situaciji i međunarodnom kontekstu", rekao je on i dodao da su postojale "dve teške i loše opcije koje je međunarodna zajednica nametnula".

On je istakao da je Priština pristala na prvu opciju, formiranje Specijalnog suda koji radi po zakonima Kosova, dodajući da je druga opcija bila odbijanje saglasnosti za formiranje suda, posle čega bi to pitanje bilo prebačeno na Ujedinjene nacije.

Ipak nije bilo obećanja

Prištinski Zeri, sa druge strane, piše da su međunarodni zvaničnici na Kosovu negirali Tačijeve tvrdnje o obećanjima u zamenu za formiranje Specijalnog suda.

Ambasade Velike Britanije je izdala saopštenje u kome kaže da nikakva obećanja nisu data u vezi sa formiranjem Specijalnog suda, jer članstvo u međunarodnim organizacijama zavisi od određenih kriterijuma.

Ambasada SAD u svom saopštenju kaže da će saradnja Prištine u procesu formiranja Specijalnog suda ojačati međunarodnu poziciju Kosova.

Ostale vesti

 • "Zakoni na Kosovu nisu isti za sve"

  “Kosovski zakoni se ne sprovode ravnopravno za sve na Kosovu“, istakli su predstavnici nevladinog sektora na javnoj raspravi na temu dijaloga Beograda i Prištine sa kojim, kako ističu pojedini politički predstavnici “javnost mora da bude bolje upoznata“.

 • Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Na konstitutivnom sastanku Komisije za istinu i pomirenje, iniciranu od strane kosovskog predsednika Hašima Tačija, predstavljena je radna ekipa koja će u narednih godinu dana  pripremiti teren za njeno osnivanje. Tim će činiti petoro pripadnika civilnog društva i četvoro predstavnika institucija.

 • Vulin: Zaev nije održao reč

  Vulin: Zaev nije održao reč

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima", da makedonski premijer nije održao reč.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane