"Šta će Albanci, da priznaju Srbiju bez Kosova?"

"Šta će da urade Albanci, da priznaju Srbiju bez Kosova?”,rekao je predsednik Aleksandar Vučić, komentarišući izjave albanskih političara da se Priština sprema za "poslednju fazu dijaloga" i "međusobno priznavanje".

Podeli ovaj članak sa:
 • Aleksandar Vučić (Foto Tanjug)

Vučić je, posle razgovora sa predsednikom Saveta EU Donaldom Tuskom, u razgovoru sa novinarima istakao da je jasno da je na Srbiji da pokuša da završi sve što može u okviru reformi, vladavine prava, ali i ustavnih reformi, ali da završetak dijaloga ne zavisi samo od Beograda.

"To ćemo moći sve da postignemo, ali nam ostaje nešto što ne zavisi samo od nas, već i od albanske strane na Kosovu", poručio je Vučić i podsetio da Srbija u svojim pristupnim pregovorima ima i poglavlje 35, koje se odnosi na normalizaciju odnosa sa Prištinom i "reguliše i generiše" evropski put Srbije.

"Kada to budemo uspeli da rešimo, nezadovoljavajuće za sve ili zadovoljavajuće za sve, onda sam siguran da ćemo moći da postanemo punopravni član EU. Ja se nadam da to može da bude u sledećem mandatu ( Evropske komisije)", rekao je Vučić.

Na navode da se Priština sprema na "poslednju fazu dijaloga" i "međusobno priznavanje", predsednik Srbije odgovara da se već tri godine od Prištine "čuje isto".

"Moje je pitanje šta će oni da urade? Da priznaju Srbiju bez Kosova? Mogu da se nasmejem na to. Šta drugo da odgovorim", izjavio je Vučić.

On je naglasio da postoje stvari koje kosovski Albanci ne mogu da urade bez Srbije, a da Srbija zna "šta može, a šta ne može".

"To su izjave za malu decu i to je sve što mogu da vam kažem", zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ostale vesti

 • Đurić: Hitno sprečiti ugrožavanje Visokih Dečana

  Đurić: Hitno sprečiti ugrožavanje Visokih Dečana

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da Srbija zahteva od međunarodnih institucija na KiM da hitno spreče protivzakonito i anticivilizacijsko ugrožavanje manastira Visoki Dečani, izgradnjom magistralnog puta u neposrednoj blizini tog srpskog srednjovekovnog bisera.

 • Zeri: Nacrt zakona o transformaciji KBS vraćen na doradu

  Zeri: Nacrt zakona o transformaciji KBS vraćen na doradu

  Kosovska vlada vratila je ministarstvu Kosovskih bezbednosnih snaga Nacrt zakona o transformaciji tih snaga u vojsku, piše prištinski Zeri i dodaje da vlada smatra da su neophodne dorade, dok opozicija kaže da se vlast u Prištini igra "ping-ponga" sa tim pitanjem.

 • Tači u Briselu bez saglasnosti parlamenta

  Tači u Briselu bez saglasnosti parlamenta

  Kancelarija kosovskog predsednika najavila je da će naredna runda dijaloga Beograda i Prištine biti održana u drugoj polovini juna u Briselu. U razgovorima će učestvovati Hašim Tači uprkos tome što u parlamentu nije postignut konsenzus da on predvodi kosovski tim za dijalog.

 • Tahiri: Osnivanje ZSO je rizik za Kosovo

  Tahiri: Osnivanje ZSO je rizik za Kosovo

  Bivša šefica pregovaračkog tima u tehničkom dijalogu Prištine i Beograda, Edita Tahiri, izjavila je da osnivanje Zajednice srpskih opština predstavlja, kako je rekla, rizik za Kosovo.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane