"Šta će Albanci, da priznaju Srbiju bez Kosova?"

"Šta će da urade Albanci, da priznaju Srbiju bez Kosova?”,rekao je predsednik Aleksandar Vučić, komentarišući izjave albanskih političara da se Priština sprema za "poslednju fazu dijaloga" i "međusobno priznavanje".

Podeli ovaj članak sa:
 • Aleksandar Vučić (Foto Tanjug)

Vučić je, posle razgovora sa predsednikom Saveta EU Donaldom Tuskom, u razgovoru sa novinarima istakao da je jasno da je na Srbiji da pokuša da završi sve što može u okviru reformi, vladavine prava, ali i ustavnih reformi, ali da završetak dijaloga ne zavisi samo od Beograda.

"To ćemo moći sve da postignemo, ali nam ostaje nešto što ne zavisi samo od nas, već i od albanske strane na Kosovu", poručio je Vučić i podsetio da Srbija u svojim pristupnim pregovorima ima i poglavlje 35, koje se odnosi na normalizaciju odnosa sa Prištinom i "reguliše i generiše" evropski put Srbije.

"Kada to budemo uspeli da rešimo, nezadovoljavajuće za sve ili zadovoljavajuće za sve, onda sam siguran da ćemo moći da postanemo punopravni član EU. Ja se nadam da to može da bude u sledećem mandatu ( Evropske komisije)", rekao je Vučić.

Na navode da se Priština sprema na "poslednju fazu dijaloga" i "međusobno priznavanje", predsednik Srbije odgovara da se već tri godine od Prištine "čuje isto".

"Moje je pitanje šta će oni da urade? Da priznaju Srbiju bez Kosova? Mogu da se nasmejem na to. Šta drugo da odgovorim", izjavio je Vučić.

On je naglasio da postoje stvari koje kosovski Albanci ne mogu da urade bez Srbije, a da Srbija zna "šta može, a šta ne može".

"To su izjave za malu decu i to je sve što mogu da vam kažem", zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ostale vesti

 • Kosovo povuklo zahtev za članstvo u Interpolu

  Kosovo povuklo zahtev za članstvo u Interpolu

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj povukao je zahtev za članstvo Kosova u Interpolu jer za takvu inicijativu ne postoji dovoljna međunarodna podrška, navodi se u saopštenju Haradinajevog kabineta.

 • Popović: Cilj nam je opstanak i bolji uslovi za život

  Popović: Cilj nam je opstanak i bolji uslovi za život

  Kandidat za gradonačelnika Gračanice Srđan Popović kaže da će se njegova predizborna kampanja zasnivati na razgovorima sa građanima kako bi se utvrdili problemi sa kojima se suočavaju. Popović će pokušati da im objasni i na koji način treba rešiti poznate probleme.

 • Tači: Dijalog od životnog značaja

  Tači: Dijalog od životnog značaja

  Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je dijalog o normalizaciji odnosa od životnog značaja za Kosovo i Srbiju, kao i za njihovu evropsku perspektivu.

 • Apostolova: Uslovi za Kosovo isti

  Apostolova: Uslovi za Kosovo isti

  EU nijednom političkom odlukom neće odustati od dva uslova koje Priština mora da ispuni da bi dobila viznu liberalizaciju ponovila je šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane