"Šta će Albanci, da priznaju Srbiju bez Kosova?"

"Šta će da urade Albanci, da priznaju Srbiju bez Kosova?”,rekao je predsednik Aleksandar Vučić, komentarišući izjave albanskih političara da se Priština sprema za "poslednju fazu dijaloga" i "međusobno priznavanje".

Podeli ovaj članak sa:
 • Aleksandar Vučić (Foto Tanjug)

Vučić je, posle razgovora sa predsednikom Saveta EU Donaldom Tuskom, u razgovoru sa novinarima istakao da je jasno da je na Srbiji da pokuša da završi sve što može u okviru reformi, vladavine prava, ali i ustavnih reformi, ali da završetak dijaloga ne zavisi samo od Beograda.

"To ćemo moći sve da postignemo, ali nam ostaje nešto što ne zavisi samo od nas, već i od albanske strane na Kosovu", poručio je Vučić i podsetio da Srbija u svojim pristupnim pregovorima ima i poglavlje 35, koje se odnosi na normalizaciju odnosa sa Prištinom i "reguliše i generiše" evropski put Srbije.

"Kada to budemo uspeli da rešimo, nezadovoljavajuće za sve ili zadovoljavajuće za sve, onda sam siguran da ćemo moći da postanemo punopravni član EU. Ja se nadam da to može da bude u sledećem mandatu ( Evropske komisije)", rekao je Vučić.

Na navode da se Priština sprema na "poslednju fazu dijaloga" i "međusobno priznavanje", predsednik Srbije odgovara da se već tri godine od Prištine "čuje isto".

"Moje je pitanje šta će oni da urade? Da priznaju Srbiju bez Kosova? Mogu da se nasmejem na to. Šta drugo da odgovorim", izjavio je Vučić.

On je naglasio da postoje stvari koje kosovski Albanci ne mogu da urade bez Srbije, a da Srbija zna "šta može, a šta ne može".

"To su izjave za malu decu i to je sve što mogu da vam kažem", zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ostale vesti

 • Vučić razgovarao sa Mogerinijevom

  Vučić razgovarao sa Mogerinijevom

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Briselu sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini. Nakon tog sastanka, Mogerinijeva se sastala sa Hašimom Tačijem.

 • Kocijančič: Vučić i Tači o primeni dogovorenog

  Kocijančič: Vučić i Tači o primeni dogovorenog

  Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Briselu sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem razgovarati o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, kao i o implementaciji dogovora koji su već postignuti u dijalogu, ali još nisu implementirani.

 • Han: Dobar sastanak sa Tačijem u Briselu

  Han: Dobar sastanak sa Tačijem u Briselu

  Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je da mu je kosovski predsednik Hašim Tači potvrdio da će Priština nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala, što je ključno za ukidanje viza za građane Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane