Srpska: Partnerski odnos sa Prištinom i ZSO

Srpska lista predala je danas u 10 sati listu koju čini 20 kandidata za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima.

Podeli ovaj članak sa:
  • Predstavnici Srpske liste (Foto Srpska)

Predsednik liste Slavko Simić je sa ostalim kandidatima za poslanike prošetao od Skupštine do Centralne izborne komisije gde je predao listu. Kazao je da “Srpska lista“ svojim budućim delovanjem želi da spreči da se protiv srpskog naroda govori jezikom mržnje, pretnji i ucena.

“Zbog toga smo i predložili listu kandidata koji su hrabri i odlučni i žele da zaštite nacionalni interes na KiM. Kandidati naše partije su ljudi sa kredibilitetom koji će graditi partnerski odnos sa svima u Prištini i pokrenuti proces ZSO i mnoge druge procese koje su u zastoju“, kaže Simić.

Simić tvrdi da ova partija ima punu podršku Beograda na predstojećim parlamentarnim izborima koji će se održati 11. juna.

Govoreći o radu Centralne izborne komisije, Simić je kazao da ima puno tehničkih problema u procesu koji sprovodi komisija.

“Centralna izborna komisija je u službi politike jer su na mnogim mestima, ispred opštinskih izbornih komisija, predložene partije koje nisu parlamentarne. Naša partija je politički subjekat koji ima pravo da delegira članove opštinskih izbornih komisija.

Simić je bio vrlo kritičan i prema ostalim srpskim političkim subjektima koji su ili najavili ili prijavili liste za učešće na predstojećim izborima.

„Te stranke nanose nesagledivu štetu jedinstvu srpskog naroda i Srbima koji žive u dosta složenim vremenima i okolnostima“, rekao je Slavko Simić.

Simić ističe da je u predhodnih nekoliko dana razgovarao sa svim predsednicima srpskih političkih partija i građanskih inicijativa koje će se kandidovati na parlamentarne izbore, ali da od njih, kako kaže nije čuo konkretne ideje koje bi uticale na poboljšanje života Srba, već su se, kako tvrdi, interesovali isključivo za finansije, projekte i kadrovska rešenja.

„Sa takvim ljudima ne želim da razgovaram niti da ih danas vidim ovde“, rekao je Simić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane