Smenjena Mirjana Jevtić, imenovan Ivan Todosijević

Dosadašnja ministarska administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Mirjana Jevtić smenjena je danas odlukom premijera Kosova Ise Mustafe, potvrđeno je RTV Kim iz Srpske liste.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ivan Todosijević (Foto Most)
 • Mustafa i novi ministar Todosijević (Foto Srpska lista)

Na tu poziciju premijer Kosova imenovao je Ivana Todosijevića iz Zvečana.

Todosijević inače obavlja funkciju predsednika Privremenog organa opštine Zvečan, a kadar je Srpske napredne stranke.

Pre te funkcije bio je direktor Javnog komulanog preduzeća u Zvečanu. Na kosovskim lokalnim izborima bio je kandidat za gradonačelnika ali je svoju kandidaturu ubrzo povukao.

Todosijevića predložila Srpska lista

U međuvremenu se saopštenjem oglasila Srpska lista, navodeći da je imenovanje Todosijevića bio njihov predlog.

"Srpska lista predlažila je da gospođica Mirjana Jevtić ubuduće obavlja funkciju zamenika ministra Ministarstva za rad i socijalno staranje, ovaj predlog takođe je prihvaćen od strane predsednika Vlade Kosova".

U Srpskoj ističu da je te predloge podržala većina članova poslaničkog kluba Srpske liste u Skupštini Kosova.

"Ove promene su isključivo u svrhu boljeg i efikasnijeg rada Srpske liste kroz centralne institucije", navode u Srpskoj listi.

Ostale vesti

 • "Nisu poznati ni obrisi pravno obavezujućeg sporazuma"

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ističe da je u odnosima Beograda i Prištine potrebno trajno i održivo rešenje neophodno za stabilnost ovog dela Evrope. On ističe da za sada nisu poznati ni obrisi pravno obavezujućeg sporazuma, niti se može predvideti šta EU pod tim porazumeva.

 • Rejmond: SAD neće dati novi predlog za Kosovo

  Rejmond: SAD neće dati novi predlog za Kosovo

  "Bela kuća je u organizacionom haosu, što znači da ne treba očekivati da će biti dat bilo kakav novi predlog, kada je reč o balkanskim pitanjima, uključujući rešavanje problema Kosova", smatra američki politikolog i profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu Bojsi u Ajdahu Gregori Rejmond.

 • Danas nastavak dijaloga

  Danas nastavak dijaloga

  Na narednoj rundi dijaloga između delagacija Beograda i Prištine, koja će biti održana danas u Briselu razgovaraće se o ZSO, energetici, slobodi kretanja, administrativnim prelazima i mostu na Ibru, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

 • Janković: Rešiti problem Kosova na demokratski način

  Janković: Rešiti problem Kosova na demokratski način

  Zabluda je da se pitanje Kosova može rešiti tako što će jedan čovek nešto potpisati, ako taj potpis nije rezultat demokratskog procesa koji mu prethodi i ne dovede do olakšanja među ljudima, izjavio je u intervjuu "Fonetu" predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane