Šef Unmika poziva na izbornu kampanju bez zastrašivanja

Uoči početka izborne kampanje za predstojeće lokalne izbore na Kosovu, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Zahir Tanin poziva kosovsku vlast i nadležne organe da omoguće da se ona odvija na demokratski način.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zahir Tanin (Foto Unmik)

“Specijalni predstavnik generalnog sekretara Zahir Tanin naglašava važnost mogućnosti za sve ljude i zajednice da biraju predstavnike na demokratski i transparentan način”.

Šef Unmika na Kosovu poziva nadležne organe i vlast da osiguraju kampanju bez zastrašivanja i prinude i omoguće biračima da slobodno ostvaruju svoja prava.

Izborna kampanja za lokalne izbore raspisane za 22. oktobar zvanično počinje sutra i trajaće do 20. oktobra.

Pojedine stranke, među kojima je i građanska inicijativa SDP Olivera Ivanovića su u više navrata upozoravale na pritiske.

Podsetimo, sa odborničke liste SDP u Severnoj Mitrovici do sada su se povukla tri kandidata. Poslednji slučaj je zabeležen juče kada je svoju kadnidaturu povukao dr Zoran Spasojević koji je istovremeno pozvao birače da podrže Srpsku listu.

Lider SDP-a Oliver Ivanović kazao je potom da je u pitanju pritisak sa namerom da na izbore izađe samo jedna lista.

Ostale vesti

 • "Zakoni na Kosovu nisu isti za sve"

  “Kosovski zakoni se ne sprovode ravnopravno za sve na Kosovu“, istakli su predstavnici nevladinog sektora na javnoj raspravi na temu dijaloga Beograda i Prištine sa kojim, kako ističu pojedini politički predstavnici “javnost mora da bude bolje upoznata“.

 • Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Na konstitutivnom sastanku Komisije za istinu i pomirenje, iniciranu od strane kosovskog predsednika Hašima Tačija, predstavljena je radna ekipa koja će u narednih godinu dana  pripremiti teren za njeno osnivanje. Tim će činiti petoro pripadnika civilnog društva i četvoro predstavnika institucija.

 • Vulin: Zaev nije održao reč

  Vulin: Zaev nije održao reč

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima", da makedonski premijer nije održao reč.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane