Sednica Skupštine Kosova odložena za sutra

Zbog nedostatka kvoruma sednica Skupštine Kosova odložena je za sutra. Poslanici opozicionih stranaka napustili su skupštinsku salu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skupština Kosova (Foto Kim)

Redovna sednica Skupštine Kosova na kojoj je trebalo da je za glasa za preporuke o povećanju plata koje se za sve kategorije zaposlenih izdvajaju iz budžeta Kosova odložena je za sutra jer u skupštinskoj sali nije bilo dovoljnog broja poslanika.

Poslanici opozicionih stranka napustili su sednicu pošto poslanici vladajućih stranaka, nisu glasali za predlog preporuka sa interpelacije premijera Ramuša Haradinaja, u vezi odluke Vlade Kosova za povećanje plata članovima Vlade koja je doneta 20. decembra 2017. godine.

Kvorum za održavanje sednice nije postignut ni nakon sastanka predsedavajućeg kosovske skupštine Kadrija Veseljija sa liderima parlamentarnih grupa.

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti istakao je da se neće vraćati na sednicu dok ne bude završeno glasanje o preporukama.

"Ne možemo da pređemo na sledeću tačku bez ove tačke. Znate da je sutra još jedna sednica u kojoj postoji duga lista zakona. Ako nastavite ovu praksu, mi nećemo učestvovati ni na jednom drugom glasanju i danas se debata ne može nastaviti bez ove tačke ", rekao je Hoti.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj kritikovao je opoziciju, ističući da je sednica Skupštine Kosova nepotrebno blokirana.

"Žao mi je što predstavnici opozicije nisu tu. Važno je istaći ko je otkrio ovu praksu. Ja sam bio na sednici na čelu vlade sa zakonima koji su direktno usmereni i koji pomažu građanima zemlje. Tada sam video opoziciju kako su sa iščekivanjem posmatrali da li imamo 61 glas i da li ćemo imati kvorum, što znači da li će glasati ili ne.Ta praksa im se očigledno ne sviđa", kazao je Haradinaj.

Sednica Skupštine Kosova biće nastavljena sutra sa istim tačkama dnevnog reda.

Ostale vesti

 • "Nisu poznati ni obrisi pravno obavezujućeg sporazuma"

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ističe da je u odnosima Beograda i Prištine potrebno trajno i održivo rešenje neophodno za stabilnost ovog dela Evrope. On ističe da za sada nisu poznati ni obrisi pravno obavezujućeg sporazuma, niti se može predvideti šta EU pod tim porazumeva.

 • Rejmond: SAD neće dati novi predlog za Kosovo

  Rejmond: SAD neće dati novi predlog za Kosovo

  "Bela kuća je u organizacionom haosu, što znači da ne treba očekivati da će biti dat bilo kakav novi predlog, kada je reč o balkanskim pitanjima, uključujući rešavanje problema Kosova", smatra američki politikolog i profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu Bojsi u Ajdahu Gregori Rejmond.

 • Danas nastavak dijaloga

  Danas nastavak dijaloga

  Na narednoj rundi dijaloga između delagacija Beograda i Prištine, koja će biti održana danas u Briselu razgovaraće se o ZSO, energetici, slobodi kretanja, administrativnim prelazima i mostu na Ibru, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

 • Janković: Rešiti problem Kosova na demokratski način

  Janković: Rešiti problem Kosova na demokratski način

  Zabluda je da se pitanje Kosova može rešiti tako što će jedan čovek nešto potpisati, ako taj potpis nije rezultat demokratskog procesa koji mu prethodi i ne dovede do olakšanja među ljudima, izjavio je u intervjuu "Fonetu" predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane