Rašić: Premijer ne poštuje sporazum

Premijer Kosova Isa Mustafa ne poštuje sporazum koji je napravljen u Briselu, kazao je poslanik Srpske liste Nenad Rašić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Nenad Rašić (Foto arhiva Kim)

Poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić je ovo naveo komentarišući izjavu kosovskog premijera Ise Mustafe da predstvanici Srpske liste nisu zainteresovani za formiranje Zajednice srpskih opština.

"Ne znam odakle mu to što se tiče nezainteresovanosti, ali ja bih pre rekao da je on nezainteresovan da radi po dogovorima. Ne poštuje ni inicijative, ni zahteve koje smo mi u zadnjem periodu imali", kazao je Rašić.

"Ne znam koja je namera, da premijer nas okrivljuje za nešto što mi radimo, odnosno ne radimo. To što on kaže nije tačno. U ovom slučaju, mislim, da on samo kupuje vreme stalnim odlaganjem okrivljujući nas", dodao je on.

Rašić dodaje da se sporazum iz Brisela, kojim je predviđeno formiranje Zajednice Srpskih opština, sada se ne može "ispraviti niti modifikovati".

"Neka mi premijer kaže na koji način taj sporazum treba da bude sklopljen. On je već bio potpisan, a premijer traži njegovo korigovanje. On nije trebao ni da potpisuje, ako nije znao o čemu se radi u samom sporazumu. Prvo je potpisao i sada se javljaju neke sumnje, nedoumice da li su trebali ili nisu trebali da potpišu. On je potpisao sam i sada neka vidi na koji način će to da reši", kazao je Rašić.

Poslanik u kosovskoj skupštini ističe da Isa Mustafa sa Srbima razgovara samo preko medija.

"Bilo je priče o saradnji, Zajedinici srpskih opština, pa do demarkacije, ali o nijednoj temi nije bilo razgovarano, niti je bilo inicirano sa njegove strane. Taj način funcionisanja je neverovatan", zaključuje Rašić.

Ostale vesti

 • Vučić razgovarao sa Mogerinijevom

  Vučić razgovarao sa Mogerinijevom

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Briselu sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini. Nakon tog sastanka, Mogerinijeva se sastala sa Hašimom Tačijem.

 • Kocijančič: Vučić i Tači o primeni dogovorenog

  Kocijančič: Vučić i Tači o primeni dogovorenog

  Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Briselu sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem razgovarati o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, kao i o implementaciji dogovora koji su već postignuti u dijalogu, ali još nisu implementirani.

 • Han: Dobar sastanak sa Tačijem u Briselu

  Han: Dobar sastanak sa Tačijem u Briselu

  Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je da mu je kosovski predsednik Hašim Tači potvrdio da će Priština nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala, što je ključno za ukidanje viza za građane Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane