Rašić: Premijer ne poštuje sporazum

Premijer Kosova Isa Mustafa ne poštuje sporazum koji je napravljen u Briselu, kazao je poslanik Srpske liste Nenad Rašić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Nenad Rašić (Foto arhiva Kim)

Poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić je ovo naveo komentarišući izjavu kosovskog premijera Ise Mustafe da predstvanici Srpske liste nisu zainteresovani za formiranje Zajednice srpskih opština.

"Ne znam odakle mu to što se tiče nezainteresovanosti, ali ja bih pre rekao da je on nezainteresovan da radi po dogovorima. Ne poštuje ni inicijative, ni zahteve koje smo mi u zadnjem periodu imali", kazao je Rašić.

"Ne znam koja je namera, da premijer nas okrivljuje za nešto što mi radimo, odnosno ne radimo. To što on kaže nije tačno. U ovom slučaju, mislim, da on samo kupuje vreme stalnim odlaganjem okrivljujući nas", dodao je on.

Rašić dodaje da se sporazum iz Brisela, kojim je predviđeno formiranje Zajednice Srpskih opština, sada se ne može "ispraviti niti modifikovati".

"Neka mi premijer kaže na koji način taj sporazum treba da bude sklopljen. On je već bio potpisan, a premijer traži njegovo korigovanje. On nije trebao ni da potpisuje, ako nije znao o čemu se radi u samom sporazumu. Prvo je potpisao i sada se javljaju neke sumnje, nedoumice da li su trebali ili nisu trebali da potpišu. On je potpisao sam i sada neka vidi na koji način će to da reši", kazao je Rašić.

Poslanik u kosovskoj skupštini ističe da Isa Mustafa sa Srbima razgovara samo preko medija.

"Bilo je priče o saradnji, Zajedinici srpskih opština, pa do demarkacije, ali o nijednoj temi nije bilo razgovarano, niti je bilo inicirano sa njegove strane. Taj način funcionisanja je neverovatan", zaključuje Rašić.

Ostale vesti

 • Zašto skupština nije izabrala Rakočevića?

  Zašto skupština nije izabrala Rakočevića?

  Nakon odluke parlamenta da ga ne izabere u odbor Agencije za borbu protiv korupcije, direktor Doma kulture u Gračanici Živojin Rakočević ne želi da reaguje. Novinarska udruženja čiji je kandidat bio poručuju da će insistirati na obrazloženju takve odluke.

 • Hodžaj: Formiraćemo institucije sledeće nedelje

  Hodžaj: Formiraćemo institucije sledeće nedelje

  Kosovski ministar spoljnih poslova u odlazećoj vladi i potpredsednik Demokratske partije Enver Hodžaj kazao je da će sledeće nedelje biti uspostavljene nove institucije, nakon vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane