Rašić: Premijer ne poštuje sporazum

Premijer Kosova Isa Mustafa ne poštuje sporazum koji je napravljen u Briselu, kazao je poslanik Srpske liste Nenad Rašić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Nenad Rašić (Foto arhiva Kim)

Poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić je ovo naveo komentarišući izjavu kosovskog premijera Ise Mustafe da predstvanici Srpske liste nisu zainteresovani za formiranje Zajednice srpskih opština.

"Ne znam odakle mu to što se tiče nezainteresovanosti, ali ja bih pre rekao da je on nezainteresovan da radi po dogovorima. Ne poštuje ni inicijative, ni zahteve koje smo mi u zadnjem periodu imali", kazao je Rašić.

"Ne znam koja je namera, da premijer nas okrivljuje za nešto što mi radimo, odnosno ne radimo. To što on kaže nije tačno. U ovom slučaju, mislim, da on samo kupuje vreme stalnim odlaganjem okrivljujući nas", dodao je on.

Rašić dodaje da se sporazum iz Brisela, kojim je predviđeno formiranje Zajednice Srpskih opština, sada se ne može "ispraviti niti modifikovati".

"Neka mi premijer kaže na koji način taj sporazum treba da bude sklopljen. On je već bio potpisan, a premijer traži njegovo korigovanje. On nije trebao ni da potpisuje, ako nije znao o čemu se radi u samom sporazumu. Prvo je potpisao i sada se javljaju neke sumnje, nedoumice da li su trebali ili nisu trebali da potpišu. On je potpisao sam i sada neka vidi na koji način će to da reši", kazao je Rašić.

Poslanik u kosovskoj skupštini ističe da Isa Mustafa sa Srbima razgovara samo preko medija.

"Bilo je priče o saradnji, Zajedinici srpskih opština, pa do demarkacije, ali o nijednoj temi nije bilo razgovarano, niti je bilo inicirano sa njegove strane. Taj način funcionisanja je neverovatan", zaključuje Rašić.

Ostale vesti

 • Đurić: Hitno sprečiti ugrožavanje Visokih Dečana

  Đurić: Hitno sprečiti ugrožavanje Visokih Dečana

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da Srbija zahteva od međunarodnih institucija na KiM da hitno spreče protivzakonito i anticivilizacijsko ugrožavanje manastira Visoki Dečani, izgradnjom magistralnog puta u neposrednoj blizini tog srpskog srednjovekovnog bisera.

 • Zeri: Nacrt zakona o transformaciji KBS vraćen na doradu

  Zeri: Nacrt zakona o transformaciji KBS vraćen na doradu

  Kosovska vlada vratila je ministarstvu Kosovskih bezbednosnih snaga Nacrt zakona o transformaciji tih snaga u vojsku, piše prištinski Zeri i dodaje da vlada smatra da su neophodne dorade, dok opozicija kaže da se vlast u Prištini igra "ping-ponga" sa tim pitanjem.

 • Tači u Briselu bez saglasnosti parlamenta

  Tači u Briselu bez saglasnosti parlamenta

  Kancelarija kosovskog predsednika najavila je da će naredna runda dijaloga Beograda i Prištine biti održana u drugoj polovini juna u Briselu. U razgovorima će učestvovati Hašim Tači uprkos tome što u parlamentu nije postignut konsenzus da on predvodi kosovski tim za dijalog.

 • Tahiri: Osnivanje ZSO je rizik za Kosovo

  Tahiri: Osnivanje ZSO je rizik za Kosovo

  Bivša šefica pregovaračkog tima u tehničkom dijalogu Prištine i Beograda, Edita Tahiri, izjavila je da osnivanje Zajednice srpskih opština predstavlja, kako je rekla, rizik za Kosovo.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane