Rašić: Premijer ne poštuje sporazum

Premijer Kosova Isa Mustafa ne poštuje sporazum koji je napravljen u Briselu, kazao je poslanik Srpske liste Nenad Rašić.

Podeli ovaj članak sa:
 • Nenad Rašić (Foto arhiva Kim)

Poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić je ovo naveo komentarišući izjavu kosovskog premijera Ise Mustafe da predstvanici Srpske liste nisu zainteresovani za formiranje Zajednice srpskih opština.

"Ne znam odakle mu to što se tiče nezainteresovanosti, ali ja bih pre rekao da je on nezainteresovan da radi po dogovorima. Ne poštuje ni inicijative, ni zahteve koje smo mi u zadnjem periodu imali", kazao je Rašić.

"Ne znam koja je namera, da premijer nas okrivljuje za nešto što mi radimo, odnosno ne radimo. To što on kaže nije tačno. U ovom slučaju, mislim, da on samo kupuje vreme stalnim odlaganjem okrivljujući nas", dodao je on.

Rašić dodaje da se sporazum iz Brisela, kojim je predviđeno formiranje Zajednice Srpskih opština, sada se ne može "ispraviti niti modifikovati".

"Neka mi premijer kaže na koji način taj sporazum treba da bude sklopljen. On je već bio potpisan, a premijer traži njegovo korigovanje. On nije trebao ni da potpisuje, ako nije znao o čemu se radi u samom sporazumu. Prvo je potpisao i sada se javljaju neke sumnje, nedoumice da li su trebali ili nisu trebali da potpišu. On je potpisao sam i sada neka vidi na koji način će to da reši", kazao je Rašić.

Poslanik u kosovskoj skupštini ističe da Isa Mustafa sa Srbima razgovara samo preko medija.

"Bilo je priče o saradnji, Zajedinici srpskih opština, pa do demarkacije, ali o nijednoj temi nije bilo razgovarano, niti je bilo inicirano sa njegove strane. Taj način funcionisanja je neverovatan", zaključuje Rašić.

Ostale vesti

 • Kosovo povuklo zahtev za članstvo u Interpolu

  Kosovo povuklo zahtev za članstvo u Interpolu

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaj povukao je zahtev za članstvo Kosova u Interpolu jer za takvu inicijativu ne postoji dovoljna međunarodna podrška, navodi se u saopštenju Haradinajevog kabineta.

 • Popović: Cilj nam je opstanak i bolji uslovi za život

  Popović: Cilj nam je opstanak i bolji uslovi za život

  Kandidat za gradonačelnika Gračanice Srđan Popović kaže da će se njegova predizborna kampanja zasnivati na razgovorima sa građanima kako bi se utvrdili problemi sa kojima se suočavaju. Popović će pokušati da im objasni i na koji način treba rešiti poznate probleme.

 • Tači: Dijalog od životnog značaja

  Tači: Dijalog od životnog značaja

  Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je dijalog o normalizaciji odnosa od životnog značaja za Kosovo i Srbiju, kao i za njihovu evropsku perspektivu.

 • Apostolova: Uslovi za Kosovo isti

  Apostolova: Uslovi za Kosovo isti

  EU nijednom političkom odlukom neće odustati od dva uslova koje Priština mora da ispuni da bi dobila viznu liberalizaciju ponovila je šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane