PDS Nenada Rašića predala listu kandidata

Progresivno demokratska stranka predala je danas Centralnoj izbornoj komisiji listu od 19 kandidata za budući saziv kosovskog parlamenta.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nenad Rašić (Foto Kim)

Predsednik PDS-a Nenad Rašić rekao je nakon predaje liste da će najvažnije tema njegove kampanje biti privreda.

"Privrednici koji će biti zajedno sa nama na listi verovatno će imati mnogo više mogućnosti da objasne kako treba funkcionisati i na koji način se razvijat", kazao je Rašić.

Rašić je podsetio da su juče uložili pritužbu CIK-u, jer je kako kaže, zakon prekršen u imenovanju kandidata za članstvo u opštinskim izbornim komisijama koje će biti agažovane tokom izbornog procesa 11. juna.

"Mi smo se ekspresno žalili juče, međutim, vidimo da u samoj Centralnoj izbornoj komisiji postoji stara poznata podela na grupacije beogradskih ili prištinskih Srba", naveo je on.

Predsednik Progresivno demokratske stranke kazao je da su koalicije nakon izbora moguće, ali da je rano da se o tome sada govori.

Na listi se među predloženim kandidatima nalaze i pripadnici drugih manjinskih zajednica, po jedan pripadnik goranske i romske nacionalnosti.

"Oni su aktivan deo našeg društva i mislim da je adekvatno da oni pokušaju da sebe probiju i da izgrade svoj autoriteet i sigurni smo da im mi u tom slučaju možemo pomoći", zaključio je Rašić.

U ponoć ističe rok za predaju lista političkih stranaka za predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu.

Svoju kandidaturu najavila je i Samostalna liberalna stranka koja će izbornu listu predati večeras u 20:00 sati.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane