OEBS-u dostavljen izborni materijal

Misiji OEBS na Kosovu i Metohiji dostavljen je izborni materijal za sutrašnje izbore za predsednika Srbije, a kosovska policija je sačinila poseban operativni plan, koji će realizovati na dan izbora realizovati na severu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Kim)

Portparol OEBS-a Senad Šabović izjavio je danas da je OEBS-u dostavljen kompletan izborni materijal od strane Republičke izborne komisije (RIK) i da se trenutno nalazi u Prištini.

Izbori za predsednika Srbije biće održani na Kosovu i Metohiji, OEBS će učestvovati sa četiri centra za prikupljanje glasova, sa povezanim ograncima širom Kosova.

Ovo angažovanje OEBS-a oslanja se na modele prethodnih izbora sprovedenih ovde 2012. zatim 2014. i 2016. godine. Po završetku izbornog procesa, OEBS će, transportovati prikupljene glasove u Rašku i Vranje, gde će ih predati Republičkoj izbornoj komisiji.

Šabović je kazao da će od procene OEBS-a zavisti da li će  prebrojavanje glasova biti obavljeno na Kosovu.

U Kosovskoj policiji navode da će na dan izbora asistirati OEBS-u i raditi po posebnom operativnom planu.

“Regionalna direkcija Kosovske policije “Sever” sačinila je operativni plan kojim je predviđeno pružanje asistencije pripadnicima OEBS-a. Policija će tokom sutrašnjeg dana brinuti o očuvanju javnog reda i mira,”- izjavio je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je dodao da će na dan izbora u nedelju u pripravnosti biti i specijalizovana jedinica Kosovske policije za brzo reagovanje.

Jedno od biračkih mesta na Kosovu i Metohiji premešteno je iz Velike Hoče u Goraždevac pa će građani morati da putuju oko 70 kilometara ukoliko žele da biraju predsednika Republike Srbije.

Biračka mesta biće otvorena u nedelju u sedam časova, a građani upisani u biračke spiskove će svoje pravo moći da iskoriste do 20 časova. Pravo glasa na KiM ima nešto više od 105.000 birača.

Ostale vesti

 • "Zakoni na Kosovu nisu isti za sve"

  “Kosovski zakoni se ne sprovode ravnopravno za sve na Kosovu“, istakli su predstavnici nevladinog sektora na javnoj raspravi na temu dijaloga Beograda i Prištine sa kojim, kako ističu pojedini politički predstavnici “javnost mora da bude bolje upoznata“.

 • Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Na konstitutivnom sastanku Komisije za istinu i pomirenje, iniciranu od strane kosovskog predsednika Hašima Tačija, predstavljena je radna ekipa koja će u narednih godinu dana  pripremiti teren za njeno osnivanje. Tim će činiti petoro pripadnika civilnog društva i četvoro predstavnika institucija.

 • Vulin: Zaev nije održao reč

  Vulin: Zaev nije održao reč

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima", da makedonski premijer nije održao reč.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane