OEBS-u dostavljen izborni materijal

Misiji OEBS na Kosovu i Metohiji dostavljen je izborni materijal za sutrašnje izbore za predsednika Srbije, a kosovska policija je sačinila poseban operativni plan, koji će realizovati na dan izbora realizovati na severu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Kim)

Portparol OEBS-a Senad Šabović izjavio je danas da je OEBS-u dostavljen kompletan izborni materijal od strane Republičke izborne komisije (RIK) i da se trenutno nalazi u Prištini.

Izbori za predsednika Srbije biće održani na Kosovu i Metohiji, OEBS će učestvovati sa četiri centra za prikupljanje glasova, sa povezanim ograncima širom Kosova.

Ovo angažovanje OEBS-a oslanja se na modele prethodnih izbora sprovedenih ovde 2012. zatim 2014. i 2016. godine. Po završetku izbornog procesa, OEBS će, transportovati prikupljene glasove u Rašku i Vranje, gde će ih predati Republičkoj izbornoj komisiji.

Šabović je kazao da će od procene OEBS-a zavisti da li će  prebrojavanje glasova biti obavljeno na Kosovu.

U Kosovskoj policiji navode da će na dan izbora asistirati OEBS-u i raditi po posebnom operativnom planu.

“Regionalna direkcija Kosovske policije “Sever” sačinila je operativni plan kojim je predviđeno pružanje asistencije pripadnicima OEBS-a. Policija će tokom sutrašnjeg dana brinuti o očuvanju javnog reda i mira,”- izjavio je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je dodao da će na dan izbora u nedelju u pripravnosti biti i specijalizovana jedinica Kosovske policije za brzo reagovanje.

Jedno od biračkih mesta na Kosovu i Metohiji premešteno je iz Velike Hoče u Goraždevac pa će građani morati da putuju oko 70 kilometara ukoliko žele da biraju predsednika Republike Srbije.

Biračka mesta biće otvorena u nedelju u sedam časova, a građani upisani u biračke spiskove će svoje pravo moći da iskoriste do 20 časova. Pravo glasa na KiM ima nešto više od 105.000 birača.

Ostale vesti

 • Dačić: Granica između Kosova i Srbije ne postoji

  Dačić: Granica između Kosova i Srbije ne postoji

  "Granice između Kosova i Srbije ne postoje i zato nisu utvrđene", poručio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je potpuno neprihvatljivo i nemoguće da neko Srbiji danas postavlja bilo kakve ultimatume.

 • Liberija povukla priznanje Kosova

  Liberija povukla priznanje Kosova

  Republika Liberija obavestila je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da poništava ranije priznanje Kosova. Notu o povlačenju priznanja ministru Ivici Dačiću predao je ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej.

 • Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

  Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

  Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, zato što je to nemoguće, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis i da razgovaramo o tome šta je ono što je dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane