"Nisam video nikakav papir EU u vezi sa KiM"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije video nikakav papir EU u vezi sa obavezujućim sporazumom sa Prištinom. On je pozvao Srbe da se ne upisuju u "takozvanu Vojsku Kosova".

Podeli ovaj članak sa:
 • Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

Vučić je na pitanje novinara o navodima da je jedna od zemalja EU zatražila uvid u nacrt konačnog sporazuma, koji je pripremila Unija rekao:

"Kao papir EU - nisam video, ni kao nacrt, ni kao predlog. Video sam neke druge, koje sam odbacio. Nikada mi ga nisu pokazali i nisam ni video", kazao je on.

Kada iz Prištine stigne neki papir, zna se, kaže, da to nije samo odande, a kada stigne neki "sa druge strane Atlantika" - zna se da su se i neki u Evropi pitali.

"Kada dođe nešto ozbiljno, ja ću vas obavestiti", poručio je Vučić novinarima.

Povodom najave ruskog ambasadora u Srbiji da je moguće učešće Moskve u dijalogu Beograda i Prištine, Vučić je rekao da se razgovori vode pod okriljem EU i da, što se nas, tiče mogu da se nastave u istom formatu.

"Ali, ako neko misli da može da nešto tako važno da se završi, a da u tome ne učestvuju SAD i Rusija, to nije realno", rekao je Vučić i dodao da je, ako učestvuje Vašington, naš interes da se uključi i Moskva, koja ne priznaje nezavisnost Kosova.

"Mi smo spremni za nastavak razgovora, ali za velika rešenja, rešenja koja treba da obeleže našu budućnost, mirom i kompromisom, za to morate da imate EU, ali i velike sile SAD, Rusiju i Kinu", rekao je Vučić.

Dodao je da je o svemu tome već pričao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i sa ruskom ambasadorom Čepurinom i ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom.

Na pitanje da li ima Srba koji se na KiM upisuju u tzv. Vojsku Kosova, Vučić je rekao da ima podataka o tome i poručio da se pridružuje apelu koji je uputio predsednik Srpske liste Goran Rakić Srbima da to ne čine.

Dodao je da se veći broj Srba u jednom selu novobrdske opštine upisao i poručio da su dosta Srbi bili u različitim vojskama i da treba da imamo jednu vojsku - Vojsku Srbije.

Ključno je, ističe predsednik, da Albanci na KiM uopšte nemaju nikakava prava da formiraju tzv vojsku.

Podvukao je da kada ga oni koji mrze Srbiju kritikuju, tada zna da je nešto dobro uradio i ponovio da "strane agenture zemalja koje su priznale samoproglašenu nezavisnost grčevito rade na tome da Kosovo dobije stolicu u UN, a Srbija ništa".

Ostale vesti

 • Dačić: Granica između Kosova i Srbije ne postoji

  Dačić: Granica između Kosova i Srbije ne postoji

  "Granice između Kosova i Srbije ne postoje i zato nisu utvrđene", poručio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je potpuno neprihvatljivo i nemoguće da neko Srbiji danas postavlja bilo kakve ultimatume.

 • Liberija povukla priznanje Kosova

  Liberija povukla priznanje Kosova

  Republika Liberija obavestila je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da poništava ranije priznanje Kosova. Notu o povlačenju priznanja ministru Ivici Dačiću predao je ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej.

 • Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

  Brnabić: Kosovo je Srbija, ali je kompromis nužan

  Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, zato što je to nemoguće, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis i da razgovaramo o tome šta je ono što je dugoročna normalizacija odnosa sa Prištinom, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane