Nastavak radova na Ibarskom mostu

U blizini glavnog ibarskog mosta u severnom delu Mitrovice, nastavljeni su radovi.

Podeli ovaj članak sa:
 • Radovi na mostu (Foto Kontakt)

Uz pomoć teških građevinskih mašina, uklanja se stari asfalt u Kolašinskoj ulici, u neposrednoj blizini ibarskog mosta, na mestu predviđenom za izgradnju kružnog toka.

Mesto na kojem se izvode ovi radovi, osigurano je i postavljena je tabla na kojoj piše da je zabranjen prilazak nezaposlenima.

Glavni ibarski most i dalje je otvoren samo za pešake.

Most u Mitrovici bio je glavna tema razgovora poslednje dve runde tehničkog dijaloga u Briselu, prošle nedelje i krajem februara.

Podsetimo, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić aprila 2017. godine naložio je prekid radova na glavnom mostu na Ibru, zbog niza incidenata i loše bezbednosne situacije.

Zatražio je tada od međunarodnih i lokalnih bezbednosnih organa da se osigura bezbednost građana, a od EU poštovanje Briselskog sporazuma.

Portparolka Kancelarije EU na Kosovu: Očekujemo u potpunosti sprovođenje dogovora o mostu u Mitrovici

Portparolka u Kancelariji EU na Kosovu Dinka Živalj kaže u izjavi za Radio Kontakt plus da, kao što je slučaj i sa ostalim sporazumima postignutim u okviru briselskog dijaloga, EU očekuje da se i sporazum o mostu u Mitrovici u potpunosti sprovede.

"Predstojeći razgovori na nivou glavnih pregovarača trebalo bi da pomognu u daljem potpunom sprovođenju ovog sporazuma,"- ističe Dinka Živalj.

Ostale vesti

 • "Nisu poznati ni obrisi pravno obavezujućeg sporazuma"

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ističe da je u odnosima Beograda i Prištine potrebno trajno i održivo rešenje neophodno za stabilnost ovog dela Evrope. On ističe da za sada nisu poznati ni obrisi pravno obavezujućeg sporazuma, niti se može predvideti šta EU pod tim porazumeva.

 • Rejmond: SAD neće dati novi predlog za Kosovo

  Rejmond: SAD neće dati novi predlog za Kosovo

  "Bela kuća je u organizacionom haosu, što znači da ne treba očekivati da će biti dat bilo kakav novi predlog, kada je reč o balkanskim pitanjima, uključujući rešavanje problema Kosova", smatra američki politikolog i profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu Bojsi u Ajdahu Gregori Rejmond.

 • Danas nastavak dijaloga

  Danas nastavak dijaloga

  Na narednoj rundi dijaloga između delagacija Beograda i Prištine, koja će biti održana danas u Briselu razgovaraće se o ZSO, energetici, slobodi kretanja, administrativnim prelazima i mostu na Ibru, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

 • Janković: Rešiti problem Kosova na demokratski način

  Janković: Rešiti problem Kosova na demokratski način

  Zabluda je da se pitanje Kosova može rešiti tako što će jedan čovek nešto potpisati, ako taj potpis nije rezultat demokratskog procesa koji mu prethodi i ne dovede do olakšanja među ljudima, izjavio je u intervjuu "Fonetu" predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane