Meta: Hvala Makedoniji što je priznala Kosovo

Predsednik Albanije Iljir Meta izrazio je u Skoplju "posebnu zahvalnost" Makedoniji zato što je priznala Kosovo, preneli su lokalni mediji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Iljir Meta (Foto Indeksonline.net)

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim, Meta je rekao da to "nije bila lagana odluka, ali da je značajna i neophodna radi jačanja regionalne saradnje i sigurnosti".

Kako je istakao, Makedonija i Albanija mogu da predstavljaju primer za saradnju u celom regionu.

"Odnosi naše dve zemlje nisu samo od egzistencijalnog značaja, nego su važni za našu budućnost u EU. Bolje je da sarađujemo i da od toga svi imamo korist i uzajamno razumevanje, nego da sudimo jedni drugima, posebno po pitanjima povazanim sa prošlosti", rekao je predsednik Albaniije.

Prema najavi, Iljir Meta tokom dvodnevne posete Makedoniji treba da se sretne i sa predsednikom makedonskog parlamenta Talatom Džaferijem.

Ostale vesti

 • "Zakoni na Kosovu nisu isti za sve"

  “Kosovski zakoni se ne sprovode ravnopravno za sve na Kosovu“, istakli su predstavnici nevladinog sektora na javnoj raspravi na temu dijaloga Beograda i Prištine sa kojim, kako ističu pojedini politički predstavnici “javnost mora da bude bolje upoznata“.

 • Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Na konstitutivnom sastanku Komisije za istinu i pomirenje, iniciranu od strane kosovskog predsednika Hašima Tačija, predstavljena je radna ekipa koja će u narednih godinu dana  pripremiti teren za njeno osnivanje. Tim će činiti petoro pripadnika civilnog društva i četvoro predstavnika institucija.

 • Vulin: Zaev nije održao reč

  Vulin: Zaev nije održao reč

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima", da makedonski premijer nije održao reč.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane