Kurti: Nećemo prekinuti dijalog, ali ćemo imati uslove

Kandidat pokreta Samoopredeljenje za premijera Aljbin Kurti izjavio je da ako bude izabran na tu funkciju neće nastaviti razgovore sa Beogradom na način na koji se to dosad radilo već da će se truditi da direktno razgovara sa kosovskim Srbima.

Podeli ovaj članak sa:
 • Aljbin Kurti (Foto arhiva Kim)

Kurti navodi da će Srbija “morati da se saglasi sa principom reciprociteta sa Kosovom”.

“Nećemo prekinuti dijalog sa Srbijom, ali naša vlada će imati neke uslove za njegov nastavak. Srbija će morati da se saglasi sa principom reciprociteta sa Kosovom”, rekao je Kurti u intervjuu za KTV.

Uveren je da će pronaći mnoge prijatelje koji bi podržali poziciju Prištine prema Beogradu.

Takođe je najavio da će ako pobedi na parlamentarnim izborima u junu kao premijer nastaviti partnerstvo sa SAD i EU, a naročito sa Nemačkom.

Ostale vesti

 • Vučić: Ne odričemo se Kosova

  Vučić: Ne odričemo se Kosova

  Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da sa stupanjem na dužnost šefa države ima nameru da otvori pitanje Kosova, premda nema nameru da ga se odrekne.

 • Most na Ibru nakon izbora?

  Most na Ibru nakon izbora?

  Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić ne dozvoljava nastavak radova na izgradnji glavnog mosta na Ibru u Mitrovici, piše danas "Koha ditore" uz napomenu da se ne očekuje da će radovi biti nastavljeni pre parlamentarnih izbora zakazanih za 11. jun.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane