Konstitutivna sednica kosovske skupštine u sredu?

Predstavnici pobedničke koalicije "PAN" izjavili su da će konstitutivna sednica kosovske skupštine biti održana najverovatnije u sredu, te da su obezbedili potrebnu većinu od 61 poslaničkog glasa za izbor predsednika parlamenta, prenose prištinski mediji.

Podeli ovaj članak sa:
  • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Kandidat za to mesto je predsednik Demokratske partije Kadri Veselji, koji je tu dužnost obavljao i u prošlom sazivu skupštine.

U koaliciji "PAN" planiraju da istog dana bude glasanje i za nov saziv kosovske vlade, čiji bi predsednik bio Ramuš Haradinaj.

Između glasanja za predsednika skupštine i novog saziva vlade, potrebno je da kosovski predsednik Hašim Tači i zvanično Haradinaju ponudi mandat za formiranje vlade.

Pre svega toga, nužno je međutim da kosovski predsednik sazove konstitutivnu sednicu skupštine. Očekuje se da to uradi danas ili narednih dana.

Tači je juče neformalno razgovarao sa Haradinajem i dobio uveravanja da lider Alijanse za budućnost Kosova ima potrebnu većinu za formiranje vlade.

Sa druge strane, poslanici Demokratskog saveza Kosova i Alijanse za novo Kosovo saopštili su da neće glasati za Ramuša Haradinaja. Isti stav imaju i poslanici pokreta "Samoopredeljenje".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane